Waar laat je al dat speelgoed?

Speelgoed opruimen

Met de komst van je kindje komt er tegelijk ook iets anders en dat is speelgoed. Het speelgoed breidt zich daarna langzaam en soms ook snel uit. En voordat je het weet, heb je best veel in huis.

In de tijd van schermen, tablets en mobiele telefoons, is het toch heerlijk als kinderen spelen. Hoe meer speelgoed er ligt, hoe meer er gespeeld is. Zelf vind ik het altijd prima als de vloer bezaaid is. En ja ik heb weleens een glijder gemaakt over een autootje of iets anders dat ik niet zag. Einde van de dag ruimen we het samen weer op. We verdelen wie wat doet en dan is het ook zo weer netjes. Vraag is dan, waar ruim je het speelgoed op zodat het ook echt opgeruimd is?

Mijn tip is kasten met laden en deurtjes op hoogte van de kinderen. Dan kunnen de kinderen er zelf bij. Koop een houten kast of dressoir via marktplaats of de Kringloop. Ben je weg van het model en niet van de kleur, schilder de kast met een natuurlijke verf. In mijn blog over babykamer verf lees je wat natuurlijke verf is en waar je het voor kunt gebruiken.

 

Speelgoed opruimen in woonkamer

 

Speelgoed opruimen fruitkistjes iamrecycled

Past niet alles in de kast, dan zijn houten (fruit) kistjes ook ideaal. Deze kun je ook tweedehands kopen of bij www.iamrecycled.nl

Een handige DIY’er maakt zelf kistjes. Hiervoor kun je het beste FSC gecertificeerd hout gebruiken. Dan komt het hout uit duurzaam beheerde bossen. En heel handig zijn wieltjes eronder. Zo kan het speelgoed naar de gewenste speelplek gereden worden zonder dat de vloer beschadigd. Tip, maak de kistjes niet te groot zodat wat erin zit overzichtelijk blijft.

Speelgoed opbergen kistje De Fabricage

Ook mooi is een oude vintage (deken) kist. Zo’n kist is bepaald geen straf in de woonkamer. Kijk eens bij www.defabricage.nl voor inspiratie. Ook vintage metalen opbergbakken staan niet alleen leuk, hier kun je ook een heleboel in kwijt.

Gebruik voor de storage van speelgoed dus een eye-catcher. Dubbel plezier, speelgoed weg en fijn om tegenaan te kijken. Kies je voor vintage, via Marktplaats, Kringloop of antiekmarktjes, dan maak je ook nog eens een duurzame keuze.

Dan nog een paar tips, het klinkt het simpel, voordat je kind aan iets nieuws begint, ruim eerst samen op waar niet meer mee gespeeld wordt.

Een kind speelt prettiger met minder keus. Hoe meer speelgoed een kind heeft, hoe onrustiger het wordt. Mijn tip: haal eens in de zoveel tijd wat weg als je kind niet thuis is. Berg het tijdelijk op. Dit doe ik altijd na een verjaardag en Sinterklaas. Als er helemaal niet meer om gevraagd wordt, kan het naar de Kringloopwinkel. Dan maak je er iemand anders weer blij mee. Als je kind oud genoeg is, doe dan samen een rondje en kijk naar waar je kind nog mee speelt. Doe je dit bijvoorbeeld vlak voor Koningsdag, dan kun je het daarna samen verkopen. Van de opbrengst kan dan weer iets nieuws gekocht worden. Wel iets dat goed opgeruimd kan worden in één van de mooie eye-catchers!


Deze gastblog is geschreven door Annemarie Federer. Zij is moeder en Duurzame Kinderkamer Stylist. Annemarie richt kinderkamers duurzaam in.

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven