Voor onderweg en op vakantie: 10 tips!

Speelgoed spelletjes voor onderweg

De vakantie is nu echt voor alle basisschoolleerlingen aangebroken. Zes weken geen school. Zes weken lang buiten spelen en zwemmen als het zo zonnig en warm blijft! Gaan jullie op vakantie en vraag jij je af wat je voor leuks voor op vakantie en in de auto/vliegtuig mee kan nemen? Leuk speelgoed om ze zoet te houden en de vakantie door te helpen als ze uitgespeeld zijn op het strand of met het water. Wij helpen je graag met onze tips. Tips voor onderweg en op vakantie.

PS: Klik hieronder op de tip en titel en je komt gelijk op de productpagina in de webshop. Daar lees je nog meer details en kan je bestellen.

Tip 1! Ik pak m’n koffer

Een praktisch spel voor onderweg. Haba heeft hierover nagedacht en het bekende “ik pak m’n koffer en ik neem mee…”-spel in een magnetische variant gestoken. Geen stukjes door de auto als je een hobbel overgaat, maar een handig blik om het spel in op te bergen. Leuk voor kinderen vanaf 5 jaar.

Tip 2! Reisbingo

Ook dit is een handig magnetisch spel voor onderweg voor kinderen vanaf 5 jaar. Kijk goed om je heen en streep alles wat je ziet af. Wie heeft als eerste bingo? Ideaal voor (lange) autoritten.

Tip 3! Wat een file!

Hopelijk hebben jullie weinig last van files onderweg. In het spel hebben de auto’s wel last van file. Zorg jij ervoor dat jullie snel door kunnen? Leuk spel voor onderweg (magnetisch!) voor kids vanaf 5 jaar.

Tip 4! Cijfermonsters

In de vakantie op een speelse manier bezig blijven met cijfers oefenen? Dan is dit een leuk spel. Het is een ‘mini-spel’, dus het doosje past vast nog wel in een van de koffers 🙂 Vanaf 8 jaar.

Tip 5! Prima ballerina

Super leuk spel voor danseresjes! Ook dit is een mini spel en is gemakkelijk om mee te nemen. Verder heb je niets nodig behalve wat ruimte om te dansen. Wie doet alle oefeningen na? Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar.
Wees gewaarschuwd, want er zijn al vele dochters en nichtjes die nu alsmaar dansend door de kamer en gangen gaan 😉

Tip 6! Knuffel

Waar ben je zonder je knuffel als je een dutje wilt doen onderweg? Nergens. Dat dachten wij ook 😉 Voor de kleinsten een leuke rammelaar en knuffel in een, voor de oudere kinderen een grotere knuffel. We hebben een mooi assortiment van duurzame knuffels van Sigikid bij Daantje. De knuffels en rammelaars zijn gemaakt van bio-katoen en gevuld met zachte lamswol.

Tip 7! Het Boomgaard kaartspel

Makkelijker om mee te nemen dan het grotere Boomgaard spel en minstens zo leuk!
Voor kinderen vanaf 3 jaar. Zoek je een andere versie van Boomgaard of de mini versie? Ze staan allemaal in de webshop.

Tip 8! Auto’s

Kan de kleine geen genoeg krijgen van auto’s? Dan is dit fijn speelgoed voor onderweg en op vakantie. Een box met 80 magnetische stukjes. Allemaal auto’s,  of iets van doen met ‘transport’. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Tip 9! Zoek de paren

Memory, maar dan net anders en voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor onderweg wat minder praktisch, maar op bestemming des te leuker. Zoek de paren. Welke mama hoort bij welke baby? En waarschijnlijk kom je een aantal dieren ook nog in het echt tegen!

En onze laatste maar misschien wel beste tip.
Tip 10! In het water

Lekker in het water spelen met een gaaf vliegtuig of boot! Wat wil je nog meer? 🙂 Het bad speelgoed van Green Toys is geschikt hiervoor en heeft geen kleine gaatjes. Dit geldt ook voor het houten bad speelgoed van Plan Toys. Dus geen plek voor bacteriën om zich te verzamelen. De boten en vliegtuigen nemen meer ruimte in je koffer in dan de vorige tips, maar garandeert uren speelplezier.

 

We wensen je een hele fijne vakantie!

Groetjes, Dicky en Daniëlle

 

Meld je aan en ontvang 5 euro korting op je bestelling!

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, leuke acties en ander nieuws van Daantje. Meld je aan voor onze Daantje nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 5 euro in je inbox.

Scroll naar top