Spelletjes peuters: de leukste (bord)spelletjes voor peuters

Spelletjes peuters

In deze blog hebben we de leukste (bord) spelletjes voor peuters voor je op een rij gezet. Of te wel, spelletjes om samen of alleen te spelen met een kind van 2-4 jaar. Want na de babytijd, heb je een dreumes in huis en vanaf 4 jaar is het kind een kleuter en mag dan naar de basisschool toe. Een super leuke leeftijd voor het spelen van spelletjes en gevoel te krijgen voor regels. Dus here we go!

Spelletjes voor peuters van 2 jaar

Het Duitse speelgoedmerk Haba heeft een serie ‘mijn eerste spellen’ spelletjes speciaal voor peuters vanaf 2 jaar. Dit houdt met name in dat het spelletjes zijn waarin het leren kennen van simpele spelregels en plezier centraal staat. Denk bij spelregels aan ‘op je beurt wachten’ en andere simpele regels die voor jou al heel normaal zijn, maar voor de kleine peuter nog niet.

Daarnaast gaat het echt om plezier en wanneer heb je het meeste plezier? Samen! Dus deze spelletjes zijn voor minimaal 2 spelers. Ook handig: de spelletjes duren zo’n 10 minuten, dus ook met een korte concentratieboog goed te spelen, zonder dat je het spelletje op tafel moet laten liggen in de hoop dat het ooit nog eens verder gespeeld gaat worden.

Mijn eerste spellen – Eerste boomgaard

Eerste boomgaardSpelletjes peuters eerste boomgaard is één van de varianten van het bekende ‘Boomgaard spel’ van Haba. In deze lijst vind je verschillende varianten ervan, maar we beginnen met deze. Want dit is echt de eerste kennismaking met spelletjes spelen voor peuters en de bijkomende regels en dan dus ook met het Boomgaard spel. Het Boomgaard spel is vooral leuk met het fruit en de raaf. Sowieso is het leuk dat dit geen standaard bordspel is, maar daadwerkelijk met ‘onderdelen’ zoals de kersen, peren en de mandjes waarin je deze moet verzamelen. In dit spel draait het om het leren kennen van kleuren en om daarmee te oefenen. Een educatief spelletje voor peuters dus!

Het spel kan je met 1-4 spelers spelen en duurt zo’n 10 minuten.

Dit spel spelen? Je bestelt ‘m gemakkelijk, snel en veilig hier.

Mijn eerste spellen – Iene miene mij in welk huis woon jij?

Nog zo’n leuk spel uit de ‘mijn eerste spellen’ serie: iene miene mij, ik welk huis woon jij? In dit spel staan niet kleuren, maar dieren centraal. Althans, het is een geheugenspel en het gaat erom wie kan onthouden in welk huisje welk dier woont. Ook bij dit spel zijn er versimpelde spelregels en staat plezier voorop. Er zijn meer spelideeën voor die spel dat je met 1-3 spelers speelt.

Je bestelt het Iene miene mij, in welk huis woon jij-spel gemakkelijk via deze link.

Mijn eerste spellen – Teddy’s kleuren en vormen

Teddy’s kleuren en vormen is een leuk spelletje voor peuters waarbij je samen kleuren en vormen oefent. Ideaal voor een 2 jarige peuter, want die krijgt steeds meer interesse in kleuren, vormen en spelletjes in het algemeen. Super leuk om dit spel samen, alleen of met maximaal 4 spelers te spelen.

Meer foto’s van hoe het spel eruit ziet, zie je via deze link.

 

Mijn eerste spellen – Mijn eerste spelletjes doos

Wil je het goed aanpakken en gelijk meerdere spelletjes in één doos kopen, ga dan voor de ‘mijn eerste spelletjesdoos’ uit de mijn eerste spellen serie van Haba. De doos bevat, zoals de naam al doet vermoeden, meerdere spelletjes speciaal voor 2 jarige spelletjesspelers.

Meer info en foto’s over deze spelletjesdoos via deze link.

Mijn eerste spellen – Mijn grote boomgaard spelletjesverzameling

spelletjes peuters boomgaard verzamelingIk schreef het al, er zijn meerdere Boomgaard-varianten. Zo ook deze Mijn grote boomgaard spelletjesverzameling met 10 spelletjesvarianten. In de doos vind je verschillende spelborden, puzzelspelborden, memoplaatjes en spelkaartjes. Uiteraard ook een hele berg fruit, mandjes en een raaf.
Ideaal zo’n spelletjesdoos, want je hebt altijd wel een spelletje waar de peuter wél zin in heeft en leuk vindt en ook bij al deze spelletjes draait het vooral om plezier en op een simpele manier kennis maken met (samen) spelletjes spelen.

Je bestelt deze uitgebreide grote boomgaard spelletjesdoos via deze link.

Naast de spelletjes in de Mijn eerste spellen-serie zijn er nog meer spelletjes voor 2 jarige peuters.

Tel spelletje voor peuters

Tel spelletje voor peutersDit super leuke spelletje draait om tellen, want hoeveel paarden staan er op het kaartje en welk cijfer hoort daar dan bij? Voor nieuwsgierige, leergierige peuters is dit een super leuk spelletje om van 1 tot 10 te leren tellen en de bijbehorende hoeveelheid erbij afgebeeld te hebben.

Je vindt het tel spelletje hier in onze webshop.

Voel en vind spel voor peuters

Peuter spellenDeze twee voel en vindspellen zijn onze grote favoriet en blijven ook voor oudere peuters leuk om te spelen. Je speelt dit voel en vindspel op verschillende manieren: met simpele regels of met een moeilijkere spelvariant. Het draait erom dat je met je ogen dicht voelt in de ton en het figuur vindt dat op het kaartje voor je staat. Maar voor peuters kan het ‘met ogen dicht’ nog wel eens een behoorlijke moeilijkheidsgraad zijn 😉 Ook voor oudere peuters die heel goed de regels snappen, maar goed dat maakt het spel alleen maar leuker en gezelliger om samen te spelen haha! Maar er zijn dus kaartjes waar figuren op staan. Voor beide voel en vindspellen geldt een ander thema, dus bij de een zijn het meer algemene figuren en bij de ander is alles toegespitst op het boerderij-thema. Maar het is dus de bedoeling om de figuren van je kaartjes te vinden. Je kan het spel moeilijker maken door ook nog de regel te hebben dat de kaartjes en dus figuren van hetzelfde thema moeten zijn, bijvoorbeeld ‘het weer’. Dit wordt met kleurtjes op de kaartjes aangegeven. Er zijn dus meerdere spelvarianten en met simpele/moeilijke regels te spelen. Hierdoor blijft het spel voor peuters lang leuk en uitdagend.

Memory spelletje voor peuters

Zoek spelletje peutersHet bekende memory-spel is voor peuters van twee jaar nog een té uitdagend spelletje als het gaat om geheugenspelletjes, maar dit zoek de paren spelletje is super leuk om met een peuter te spelen die het principe van spelletjes door begint te hebben. Het spel draait erom dat je de paren bij elkaar zoekt, dus welke mama hoort bij welk kind. Dit wordt gedaan met bekende dieren en daarnaast kan er ook gekeken worden naar de kleuren waardoor je met dit spelletje ook gelijk de kleuren kunt oefenen. Dit spel speel je samen of kan de peuter alleen spelen.

Puzzels voor peuters

Oke, toegegeven in de categorie ‘spelletjes voor peuters’ denk je niet direct aan puzzels, maar puzzels hebben op die leeftijd dezelfde kenmerken als spelletjes. Zeker voor peuters die nieuw zijn met puzzelen. Puzzelen is eigenlijk een groot zoekspel en het leukst om samen te doen. Daarom noemen we deze puzzels met 4-8 stukjes ook graag, want het is net even wat anders dan een (bord)spelletje én als de peuter het puzzelen eenmaal doorheeft kan er zelfstandig worden gepuzzeld. Heb jij (heel 😉) even je handen vrij en hoef je niet met alles mee te spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 70 reviews.
Scroll naar boven