Leuk spelletjes voor een kind van 4 jaar

Spelletjes voor kinderen van 4 jaar

Zoveel leuke spelletjes voor een kind van 4 jaar, maar wat is nu echt leuk om mee te spelen voor een 4 jarige? Je hoeft niet meer verder te zoeken, want we hebben in deze blog negen spelletjes voor je op een rij gezet.

Spelletjes voor 4 jaar

Het is goed om even te benoemen dat de ene 4 jarige de andere niet is. De een popelt om naar school te gaan, waar de ander liever nog lekker thuis blijft. Hoe dan ook, zodra je 4 jaar bent mag je veel meer. Hoe gaaf is dat! En dat zie je ook in de spelletjes voor deze leeftijd terug komen. Ze gaan nét even verder of zijn nét even anders dan de spelletjes voorheen gespeeld werden. Benieuwd welk van de spelletjes jullie nieuwe favoriet wordt!

Klik op de afbeeldingen in deze blog en je komt bij de spelletjes in de webshop en kun je meer over de spelletjes lezen en als je wilt direct bestellen.

Maar laten we beginnen met je vertellen over de leukste spelletjes voor 4 jarigen met je delen:

Stapelspel Whaly (21,50)

Spelletjes 4 jaar WhalyWe starten met dit leuke houten stapelspel met visjes: Stapelspel Whaly
Het spel heeft een grote walvis en kleine, gekleurde visjes. Je kunt deze kleintjes stapelen op Whaly en duimen dat je Whaly in balans houdt, zodat alle visjes erop blijven liggen. Maar om dit balansspel een tikkeltje lastiger te maken is een gekleurde dobbelsteen toegevoegd. Gooi met de dobbelsteen, zie welke kleur wordt aangegeven en alleen een visje met diezelfde kleur mag je op Whaly leggen.

Wij vinden het een erg leuk spel van mooie kwaliteit dat je gemakkelijk uit de kast pakt voor eventjes en zonder van alles op te tuigen voordat je kunt starten.

 

Leuk geometrische vormen spel voor een kind van 4 jaarCekoica: Wat is het? (32,95) 

Dit is een zogenoemd observatiespel en wij vinden ‘m erg leuk. Komt door het spel, maar ook het tonnetje waar het spel in zit. Net weer even anders dan anders!

Spelletjes 4 jarige cekoicaIn het tonnetje, waardoor het spel er al aantrekkelijk uit ziet, zitten verschillende houten vormen, kaartjes met figuren erop en een zandloper. De bedoeling van het spel is dat één van de spelers (en je wisselt elkaar af) het figuur dat op het kaartje staat namaakt met de geometrische vormen. Terwijl de maker dit doet, raden de anderen wat het is. Een beetje haast is geboden, want je verdient alleen punten als je het goed raadt en binnen de tijd. Maar je kunt dit spel natuurlijk ook zonder zandloper spelen. Kijk even hoe de kinderen erop reageren en met hoeveel je speelt. Maar conclusie: wij vinden het een erg geslaagd spel wat je zeker vaker uit de kast pakt en ook buiten de kaartjes om valt er genoeg te maken met de vormen, dus pluspunten daarvoor!

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en kan je alleen (alleen dan dus zonder het raad-effect) spelen of met meerdere spelers.

De gouden wortel (17,95)

Spelletje kind 4 jaarHet Duitse speelgoedmerk Haba is de uitgever van dit leuke spel. Alleen die naam al en de houten gouden wortel in de doos die het afmaakt! Maar waar gaat het spel dan om? Het spel heeft simpele regels, dus dat is fijn en het gaat erom dat je inschat of de plankjes die je hebt lang genoeg zijn voor de stappen die je wilt zetten. Heb je een verkeerde inschatting gemaakt (of te wel, was je plankje bijvoorbeeld te kort) dan moet je wachten en heb je dus grote kans dat een van de andere spelers je inhaalt. Door de simpele regels is dit een fijn spel, maar je ego kan wel een flinke deuk oplopen als je steeds wordt ingehaald. Al maakt dat ook weer wat los en wil je nog een keer spelen om het nu wél goed te doen met de plankjes. Hoe dan ook, een spel wat leuk is om regelmatig te spelen.

Het spel duurt in principe zo’n 15-30 minuten. Ligt beetje aan met hoeveel je speelt en hoe snel, maar het gouden wortel-spel is kort genoeg om de aandacht erbij te houden en het ook gewoon leuk te houden, zonder langdradig te worden of veel op elkaar te moeten wachten.

Zeker een aanrader ook als je al andere spellen van Haba (van de gele doos) kent.

Spelletjes voor kind van 4 jaar

 

Sokken zoeken (7,50)

Yes, dit is één van mijn all-time favorieten! De korte spelomschrijving: memory maar dan anders. Nu weet je nog weinig 😉 Maar het komt erop neer dat je een stapel kaarten hebt met daarop gekleurde sokken. Elk met een andere combinatie kleuren en streepjes en in die stapel zitten paren die precies hetzelfde zijn. Het is de kunst om in de stapel de twee sokken te vinden die bij elkaar passen.

Spelletjes 4 jaar Sokken soekenIk heb dit spel vaak – vaak! – gespeeld. Ook met 3 jarigen. En ook dan is dit spel goed te doen met wat aangepaste spelregels. Het is vooral leuk om samen te doen. Met een drie jarige die niet zo van de snelheid is speelde ik dit spel samen en in een rustig tempo. Het ging meer om het samen wat doen. Terwijl die ene keer dat ik het met een fanatieke, energieke 4 jarige speelde en nog een speler (je kan het spel met 2-6 spelers spelen) ging het tempo omhoog en was het graaien in de stapel die op de grond lag en hopen dat je het snelste was die de matchende sokken zag. Het ligt er dus maar net aan met wie je het speelt, maar zowel voor rustige kindjes als met meer energie en spel-ervaring is het een leuk spel om eens tussendoor te spelen.

Het is dus een kaartspel en zit in een relatief klein doosje, handig om mee te nemen naar zwemmen of ergens anders waar je moet wachten en even wat leuks te doen wilt hebben!

Party voor Rosalie – Eenhoorn Flonkerglans (24,95)

Bordspelletje 4 jarigeVoor de grote eenhoorn en glitterfans is dit een top spel! Een bordspel waarbij het de bedoeling is om op tijd het feestje voor eenhoorn Rosalie te hebben voorbereid. Iedereen verzamelen, net als de grote wolkenkristallen en klaar!

Het spel heeft simpele regels, zodat jullie snel veel plezier aan het spel beleven. Je kunt het met 2 tot 4 spelers spelen en de houten schattige eenhoorns zullen het spel snel tot een grote favoriet maken!

Spelletjes voor 4 jarige

 

Kwartetspel voor 4 jaarVriendenkwartet – Eenhoorn Flonkerglans (7,50) 

Spelletjes kind 4 jaar kwartetEn nu we het toch over eenhoorns hebben, dit kwartetspel is ook leuk voor een 4 jarige om te spelen. In hetzelfde thema dus als het bordspel Party voor Rosalie, maar dan een kwartetspel in een doosje. Handig voor het opbergen en om het kwartetspel ergens mee naartoe te nemen.

Het kwartetspel kan je met 2 tot 6 spelers spelen, is vanaf 4 jaar geschikt om te spelen en je wint het spel wanneer je de meeste wolkenkristallen hebt verzameld. En wanneer krijg je zo’n kristal? Als je een kwartet hebt, of te wel: vier dezelfde kaarten. Dat is an sich natuurlijk al top, maar de wolkenkristallen maken het spel nét even wat leuker en interessanter om te spelen.

Pony jumping (9,95)

Pony jumping haba spel voor 4 jaarPony jumping is een leuk dobbelspel voor paardenliefhebbers. Maar ook voor kinderen die spelletjes erg leuk vinden en graag samen spelen. Je speelt dit spel met maximaal 4 spelers en het duurt niet zo lang. In ongeveer een kwartiertje kan je het spel gespeeld hebben.

Het is de bedoeling dat je dobbelt en de dobbelstenen geven aan hoe ver je kan gaan met je pony. Voordat je bij de finish aankomt zijn er verschillende hindernissen te nemen en de dobbelstenen bepalen hoe snel je daaroverheen komt.

Leuk spelletje voor een leuke prijs!

Prima ballerina (6,50)

Spelletjes 4 jarige Prima ballerinaWe sluiten deze blog af met twee spelletjes uit de mini-spelletjes serie van het bekende spelletjesmerk Haba. Over het algemeen herkenbaar aan de gele dozen, maar de mini-spelletjes zijn niet perse geel.

Als eerste wil ik de tip: Prima Ballerina met je delen, in een roze doosje 😊
Prima ballerina is een leuk spelletje voor de kleine ballerina’s en dansers. Het spelletje heeft verschillende kaartjes waarop dansposes staan die, als je ze met elkaar mixt, de leukste, nieuwste, lenigste, grappigste danshoudingen laat zien. Doe die maar eens na! Super leuk voor de kinderen van 4 jaar en ouder die het liefst een actief spel spelen.

Little fox dierendokter (6,50)

Spelletje 4 jaarLittle fox dierendokter is ook een leuk spel uit de mini-spelletjes serie. De doosjes zijn echt mini, zo’n 7 cm bij 7 cm. Dus makkelijk om in je tas te stoppen of in de logeertas mee naar opa en oma bijvoorbeeld.

Dit spelletje is erg grappig. Er zijn veel dieren ziek. Zo is er bijvoorbeeld een verkouden egel, een vleermuis met een verstuikte vleugel en heeft de haas een botsing gehad en nu een bult op z’n kop. Allemaal dingen die de kleine dierenartsen moeten verzorgen. Maar dat gaat niet zomaar natuurlijk, anders is het spel wel erg snel gespeeld 😉 Wat je met de dobbelsteen gooit bepaald welk medicijn je kan gebruiken en of je dus wel de patiënten goed kan helpen. En ja, dit kan grappige situaties opleveren haha! En uiteindelijk is het dus wel de bedoeling dat er een winnaar is, een dierenarts die als eerste vijf patiënten heeft geholpen. Erg leuk en ook grappig dobbelspel!

De blog met spelletjes voor 4 jaar

Zo, dit was ‘m: de blog met spelletjes voor kinderen van 4 jaar. Ik hoop dat je hier inspiratie uithaalt voor leuke spelletjes samen met je 4 jarige! Veel speelplezier samen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven