Leuke spelletjes voor een 3 jarige

Leuke spelletjes voor 3 jaar

Zo leuk, vanaf 3 jaar wordt een spelletje spelen steeds leuker. De spelregels worden (als het goed is 😉) steeds meer nageleefd en het hele idee van samen spelen en het principe achter het spelletje wordt beter begrepen.

Maar er is veel keus als we het over spelletjes hebben. Bordspelletjes, stapelspelletjes, magneetspelletjes. Noem het op en het is er. Wat zijn nu echt leuke spelletjes voor 3 jarige kinderen? We hebben een aantal spelletjes voor kinderen van 3 jaar op een rijtje gezet. Veel spelletjes zijn ook nog leuk als ze een jaar ouder zijn of zelfs voor langere tijd, maar de spelletjes zijn in elk geval geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Bij alle spelletje hebben we een link gezet, zodat je verdere speluitleg snel kunt checken en bestellen als je wilt.

Leuke spelletjes voor 3 jaar (en ouder)

Magnetische box boerderij

Een magneetspel wat heerlijk alleen gedaan kan worden en zelfs in de auto. Ideaal voor op vakantie, een ritje naar opa en oma of lekker thuis aan tafel of op de bank.

8029 Speelgoedwinkel Daantje boerderij magneetspel Vilac

De box bevat 80 magneten in verschillende vormen en maten, maar allemaal met het thema ‘boerderij’. Een geliefd thema bij 3 jarige kinderen, dus dat is alvast een succes. Het spel heeft kaartjes die nagebouwd kunnen worden met de magneten. Door het nabouwen wordt de fijne motoriek en inzicht op een speelse manier geoefend. Uiteraard kan er ook zonder de kaartjes en naar fantasie met de magneten gespeeld worden op het bord. Dat is het leuke van deze set, je kan verschillende kanten op voor veel speelplezier.

Dit spel kost € 25,50 en meer specificaties via deze link.

Magnetisch visspel vijver4355 Speelgoedwinkel Daantje Vilac magnetisch visspel vijver

Om nog even in de magneten en het oefenen van de motoriek te blijven: het magnetische visspel is ook een aanrader. Super leuk, omdat je een vijver ‘bouwt’ (wij knippen van blauw papier een heuze vijver) en daarin de visjes legt. Aan de hengels en de visjes zit een magneetje, dus vissen maar. Op de visjes staan cijfers. Daar hoef je natuurlijk niets mee te doen, maar het is wel een leuke manier om te oefenen met de getallen onder de tien.

Leuke prijs ook voor dit houten spel: € 16,95

Kussens stapelen

302378 Speelgoedwinkel Daantje haba speelgoed kussens stapelen

Een totaal ander spel: kussen stapelen van het speelgoedmerk Haba. Haba heeft voor 3 jarige kinderen heel veel leuke spelletjes, ik zal er zo nog een paar noemen. Kussens stapelen is net even anders, dus voor de variatie een aanrader.

Het spel draait om het stapelen van kussens, dekens en matrassen van de prinses op de erwt. Leuk om dit spel met het verhaal te combineren! En stiekem is het best een kunst om een hoge stapel te maken met de kussens, dekens en matrassen. Het is een behendigheidsspel dat ook voor kinderen ouder dan 3 jaar leuk en een uitdaging is.

Dit spel kost €29,95 en is geschikt voor 2-4 spelers.

Bloemenfee domino

Speelgoedwinkel Daantje haba speelgoed kaartspel dominoHet bekende spel domino waarbij je dezelfde figuurtjes aan elkaar ligt totdat je geen stenen meer hebt: daar is deze Bloemenfee domino een variant op. Met kaarten in een feeën thema. Erg leuk spel en duurt niet zo heel erg lang (ideaal voor de beperkte concentratieboog!), namelijk zo’n 10-15 minuten. 

De kaartspellen van Haba hebben allemaal een leuke prijs: € 7,50

 

Kleine regenboogrups

005619 Speelgoedwinkel Daantje haba speelgoed kaartspel kleine regenboogrupsKleine regenboogrups is ook een educatief kaartspel van Haba. Dit spel draait vooral om kleuren. Super leuk voor het herkennen en leren van kleuren.

Ook dit spel kost € 7,50.

Draak Dondertand

draak dondertand haba speelgoedWe blijven even in de spelletjes van Haba: Draak Dondertand. Dit is een bordspel waarbij ‘de regels’ (waar je natuurlijk zo soepel als jullie maar willen mee omgaan) een grotere rol spelen. Het gaat om naar de andere kant komen en ondertussen zoveel mogelijk vuurkristallen verzamelen, want diegene met de meeste vuurkristallen wint. Leuk, want het gaat dus niet om het snelst aan de overkant zijn. En er zit een draak in het spel, dus geweldig voor draken-liefhebbers!

Dit spel kost € 12,50 en is geschikt voor 2-4 spelers.

005747 Speelgoedwinkel Daantje haba speelgoed ik zie ik zieIk zie ik zie

We sluiten deze blog over spelletjes voor 3 jarige kinderen af met het ‘Ik zie, ik zie’ spel. Dit is een mini spelletje wat het een ideaal spelletje maakt om in je tas te stoppen en te spelen tijdens het wachten ergens. Het spelletje duurt namelijk zo’n 10-15 minuten.

Het spel heeft 60 kaarten en je moet dobbelen en vragen stellen. Vind de oplossing en verzamel zo berenkaarten. Wie de eerste drie berenkaarten heeft verzameld heeft gewonnen.

Erg leuk spel en slechts € 6,50.

We hopen je zo wat spelletjes tips voor kinderen van 3 jaar te hebben gegeven. Mocht je een ander spel zoeken of kunnen we met je meedenken? Laat het ons gerust weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven