Speelgoed voor onderweg en op vakantie: 10 tips!

Speelgoed spelletjes voor onderweg

Speelgoed voor onderweg

De vakantie is nu echt voor alle basisschoolleerlingen aangebroken. Zes weken geen school. Zes weken lang buiten spelen en zwemmen als het zo zonnig en warm blijft!

Gaan jullie op vakantie en vraag jij je af wat je voor speelgoed voor onderweg kunt meenemen? Speelgoed voor onderweg voor een 5 jarige en andere leeftijden? 

Leuk speelgoed om ze bezig te houden en de vakantie door te helpen als ze uitgespeeld zijn op het strand of met het water. Wij helpen je graag met onze tips: tips voor onderweg en op vakantie.

Onze grootste tip zijn magnetische spelletjes. We hebben een uitgebreide collectie magnetisch speelgoed in ons assortiment. Magnetisch speelgoed is vooral voor onderweg en op autovakantie handig.

Je vindt ons magnetisch speelgoed hier.

Maar we hebben meer tips!

We hebben 10 tips voor speelgoed voor onderweg en speelgoed voor op vakantie op een rij gezet. 

Tip 1: ik pak m’n koffer

Een praktisch spel voor onderweg. Haba heeft hierover nagedacht en het bekende “ik pak m’n koffer en ik neem mee…”-spel in een magnetische variant gestoken. Geen stukjes door de auto als je een hobbel overgaat, maar een handig blik om het spel in op te bergen. Dit spel voor onderweg en op autovakantie is leuk voor kinderen vanaf 5 jaar.

  • Helaas is het spel ; Ik pak mijn koffer’ uitverkocht. Je kunt dit spel natuurlijk wel zelf spelen:

    Begin je zin met ‘Ik ga op vakantie en ik neem mee…’ en noem iets dat je meeneemt. De volgende begint weer met ‘ik ga op vakantie en ik neem mee’ en herhaalt de dingen die al zijn opgenoemd. De eerste die een foutje maakt in de volgorde of iets vergeet mee te nemen is af. 

Tip 2: Reisbingo

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is een…’. Zo vaak wordt dit makkelijke spelletje gespeeld om de tijd te doden tijdens autovakanties. Speelgoed heb je hiervoor niet nodig, alleen je ogen en wat fantasie. 

Het speelgoedmerk Haba had een magnetisch spel van dit ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ voor kinderen vanaf 5 jaar gemaakt: Reisbingo. Helaas is het spel bij ons momenteel uitverkocht. 

Je vindt hier meer info over het spel Reisbingo.

Tip 3! Wat een file!

Speelgoedwinkel Daantje speelgoed voor onderweg

Hopelijk hebben jullie weinig last van files onderweg naar vakantie. Al hebben de auto’s in dit spel wel last van file. Zorg jij ervoor dat jullie snel door kunnen? Leuk spel voor onderweg (magnetisch!) voor kids vanaf 5 jaar.

Je vindt meer over het ‘Wat een file!’-spel hier op de productpagina.

Tip 4! Cijfermonsters

In de vakantie op een speelse manier bezig blijven met cijfers oefenen? Dan is dit een leuk spel. Het is een ‘mini-spel’, dus het doosje past vast nog wel in een van de koffers, het is namelijk maar 10×10 cm. Het is een leuk spel voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie over dit cijfermonsters spel is te vinden op de productpagina, klik hier.

Tip 5! Prima ballerina

Super leuk spel voor danseresjes! Ook dit is een mini spel en is gemakkelijk om mee te nemen. Verder heb je niets nodig behalve wat ruimte om te dansen. Wie doet alle oefeningen na? Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar.
Wees gewaarschuwd, want er zijn al vele dochters en nichtjes die nu alsmaar dansend door de kamer en gangen gaan 😉

Niet zo’n handig spel voor in de auto, wel als spelletje voor op de vakantiebestemming zelf.

Meer over Prima Ballerina weten? Je leest het hier.

Tip 6! Knuffel

Speelgoedwinkel Daantje knuffel

Waar ben je zonder je knuffel als je een dutje wilt doen onderweg? Nergens. Dat dachten wij ook 😉 Voor de kleinsten een leuke rammelaar en knuffel in een, voor de oudere kinderen een grotere knuffel. We hebben een mooi assortiment van duurzame knuffels van biokatoen en zuiver lamswol van Sigikid en Evy Anne bij Daantje. 

Onze collectie knuffels is hier te vinden.

Tip 7! Het Boomgaard kaartspel

Makkelijker om mee te nemen dan het grotere Boomgaard spel en minstens zo leuk!
Voor kinderen vanaf 3 jaar. Zoek je een andere versie van Boomgaard of de mini versie? Ze staan allemaal in de webshop.

Tip 8! 80 magnetische auto’s

Magnetische auto's en speelgoed autos magneet Speelgoedwinkel Daantje

Kan de kleine geen genoeg krijgen van auto’s? Dan is dit fijn speelgoed voor onderweg en op vakantie. Een box met 80 magnetische stukjes. Allemaal auto’s,  of iets van doen met ‘transport’. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Tip 9! Zoek de paren

Memory, maar dan net anders en voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor onderweg wat minder praktisch, maar op bestemming des te leuker. Zoek de paren. Welke mama hoort bij welke baby? En waarschijnlijk kom je een aantal dieren ook nog in het echt tegen!

En onze laatste maar misschien wel beste tip.
Tip 10! In het water

Speelgoedwinkel Daantje duurzaam speelgoed bad speelgoed

Lekker in het water spelen met een gaaf vliegtuig of boot! Wat wil je nog meer? 🙂 Het bad speelgoed van Green Toys is geschikt hiervoor en heeft geen kleine gaatjes. Dit geldt ook voor het houten bad speelgoed van Plan Toys. Dus geen plek voor bacteriën om zich te verzamelen. De boten en vliegtuigen nemen meer ruimte in je koffer in dan de vorige tips, maar garandeert uren speelplezier.

We wensen je een hele fijne vakantie!

Groetjes, Dicky en Daniëlle

Scroll naar top