Leuke herfst knutseltips met vingerverf

Knutseltips met vingerverven herfst

Het is weer volop herfst: regenbuien en zon wisselen elkaar af, bomen verliezen hun blad en de kou komt alweer om de hoek kijken. De herfst vind ik een fijn seizoen, stiekem omdat ik jarig ben in de herfst, maar vooral omdat het zo’n fijn seizoen is om uit te waaien op het strand en lange boswandelingen. Ik hou van boswandelingen en wandelingen door het park met alle mooie bomen en oranje kleuren.

Vroeger, toen ik nog een stuk jonger was 😉, gingen we ook vaak naar het bos of bij een mega grote kastanjeboom die bij ons in de buurt stond langs de weg kastanjes en mooie bladeren zoeken. Vervolgens vond ik het voor sommige gevonden schatten zonde om er wat mee te doen, maar uiteindelijk toverden we onze gevonden eikels, kastanjes, beukennootjes en bladeren om tot meesterwerken 😉

Gaan jullie dit weekend het bos in of heb je al een verzameling aan gevonden schatten liggen, in deze blog deel ik een paar knutseltips met je.

Herfstbeestjes maken!

Misschien heb je het al wel eens gedaan, maar een kastanje tover je heel simpel om in een dier met behulp van cocktailprikkers. Een grote kastanje als lijfje, vier prikkers voor de pootjes, een prikker voor een nek en een beukennootje of mini-kastanje als hoofd.

Pas op met het prikken in de kastanje, die is nogal hard. Gebruik speciaal gereedschap hiervoor of een priem, grote dikke naald of iets dergelijks om een klein gaatje als begin te maken waardoor je de prikker daarna makkelijker in de kastanje krijgt.

Om het geheel af te maken is het leuk om op een oude krant of stuk rest behang (want dat is lekker groot!) een weiland, bos met paadjes of wat voor soort leefomgeving dan ook voor de gemaakte diertjes te maken. Kliederen blijft het leukste, dus vingerverf is hier heel erg geschikt voor. Schort aan, zeiltje of kranten op de tafel/grond en gaan!

Poppetjes van bladeren maken

De gevonden bladeren zijn al mooi van zichtzelf met alle herfstkleuren, maar ze worden nog mooier als je er een schilderij van maakt of gebruikt in een knutselwerk. Maak figuurtjes van de bladeren. Bijvoorbeeld een groot blad is het hoofd, de puntjes zijn z’n haren en met kleinere blaadjes kan je oogjes maken.

Je kunt ook heel goed stempelen met bladeren. De nerven op de onderkant van het blad kun je insmeren met verf (ook hier is vingerverf een leuk idee!) en vervolgens op een papier/oude krant/behangpapier drukken en je krijgt leuke vormen en kopieën van het blad.

Je kunt ook het blad neerleggen en met (vinger)verf over de randjes heen gaan. Zo trek je het herfstblad om en daar kan je dan weer een gezichtje in tekenen, verder inkleuren en.. nja genoeg mogelijkheden.

Veel plezier met knutselen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven