Leuke cadeaus voor een eerste verjaardag!

Cadeautips voor eerste verjaardag

Kraamcadeaus lijken wel makkelijker te vinden dan leuke verjaardagscadeaus voor bij de eerste verjaardag. Mijn neefje is net 1 jaar geworden (wat vliegt de tijd!) en het was dus tijd om een leuk cadeau uit te zoeken voor hem. 

Maar wat geef je aan je kleine neefje of nichtje van 1. Want ondanks dat hij/zij volop groeit en steeds meer kan en doet, is het toch anders cadeaus geven dan aan een vijf jarige die heel goed weet en kan vertellen wat leuk is. Maar, geen nood! 😉 Ik heb naar verschillende cadeaus gekeken. Ik zal ze hieronder op een rijtje zetten en vertellen waarom het een optie was en waarom we er wel/niet voor hebben gekozen. Weet je gelijk waar ik op heb gelet of waarom ik het zo’n mooi cadeau vindt om m’n neefje mee blij te maken. Zo scoor jij ook punten met je cadeau!

blog cadeau idee voor eerste verjaardag

Een zachte knuffel (vanaf 22,99)

De eerst afgewogen optie is een knuffel. Met de haas uit de Sigikid Green Collection die hij al heeft speelt hij veel. Een andere zachte knuffel zou hij fijn vinden denk ik. Zeker de knuffels uit deze collectie, omdat de lamswol die erin zit de warmte en geur van hem aanneemt. Zo’n knuffel is dus snel vertrouwd. Minpunt van het geven van een knuffel: dikke kans dat het bed er al vol mee ligt en deze op de stapel belandt en geen aandacht krijgt. Ik ben beetje mutserig misschien, maar dat vind ik zonde. Deze duurzame knuffels zijn echt van top kwaliteit en hun prijs waard. Maar niet als er weinig mee gebeurd.

Mooie stapelblokken (17,95)

Deze stevig kartonnen ‘blokken’ hebben zulke mooie prints en zijn daarom ook een leuke cadeau optie. De afbeeldingen van cijfers, auto’s, een weg en meer leveren mooie inzichten op en zijn leuk om over te praten. Goed voor de ontwikkeling en aanwakkering van de nieuwsgierigheid die m’n neefje nu al laat zien. Daarnaast is het stapelen goed voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Ook praktisch: het zijn holle blokken en daardoor makkelijk op te bergen, omdat je ze in elkaar kan stapelen. Bovendien een fijne prijs als je het mij vraagt. Maar dit was keuze nummer twee. Helaas verloren dus 😉

Een stevige loopfiets (59,95)

Een andere optie was een loopfiets. Heerlijk door de kamer gaan zodra meneer z’n evenwicht goed kan bewaren en zich binnen vooruit kan gaan bewegen met de loopfiets, of buiten. Want de wereld ontdekken met de loopfiets gaat sneller! Echt een super gaaf cadeau. Zeker voor z’n eerste verjaardag, de meeste kinderen lopen namelijk (ruim) voor hun tweede verjaardag. Zodra ze dat kunnen is de loopfiets helemaal een hit! Maar… We hebben met z’n geboorte een loopwagen gegeven en aangezien de loopfiets en wagen dezelfde functie hebben, vinden we dit een te duur (en dubbel) cadeau. Dat neemt niet weg dat ik ouders graag enthousiasmeer om dit mooie cadeau te geven bij de eerste verjaardag 🙂

Een vrolijke rugzak (34,90)

Meneer gaat naar het kinderdagverblijf en neemt dan uiteraard z’n spullen mee. De kleine variant van de vrolijke en duurzame Affenzahn rugzakken zijn tot drie jaar geschikt. Super leuk (vraag maar aan z’n broer die is fan van de grote olifant rugzak waarmee hij nu naar de basisschool gaat), duurzaam geproduceerd en gaat lang mee. De prijs/kwaliteit voor deze rugzakken vinden wij goed, dus het is zeker een mooie cadeau optie. Alleen, niet lang geleden heeft z’n grote broer de rugzak gehad. Ook hier geldt, we willen niet precies hetzelfde (en met name vlak achter elkaar) geven. Al heeft m’n neefje van 1 dat zelf niet door, maar toch.

Maar wat hebben we dan wel gegeven…

een motoriekbord (17,50)

Jazeker, het is een motoriekbord geworden! Net als de stapelblokken heeft het motoriekbord een leuke print waarop genoeg te zien is (o.a. vormen, kleuren en dieren). Leuk voor het geklets en het leren van kleuren, vormen en benoemen van dieren of wat er verder op te zien is. In de webshop hebben we meerdere varianten, m’n neefje heeft die van de brandweer gekregen. Dit is de leeftijd dat hij ontdekt dat dingen kunnen bewegen, hij dingen met zich meesleept en hij zijn motoriek verder ontwikkelt. Hij heeft het niet door, maar door maar als hij lekker aan het bord aan het spelen is en de kleurtjes verplaatst, oefent hij zijn motoriek. Een nuttig, waardevol en zeker leuk cadeau! Daarnaast een fijne prijs en dit speelgoed kan tegen een stootje en heeft (uiteraard) geen batterijen/geluidjes en dergelijke.

 

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt en een beeld hebt gekregen van waar ik op gelet heb bij het uitzoeken van het cadeau voor de eerste verjaardag van m’n neefje. Ik vind het belangrijk dat het cadeau/speelgoed gebruikt wordt, goede prijs/kwaliteit verhouding heeft (en dan mag het dus best een keer een duurder cadeau zijn), tegen een stootje kan, ‘ergens goed voor is’ behalve leuk 😉 en duurzaam is. Alle afgewogen opties van hierboven hebben in feite die eigenschappen. Het is van het kind en de situatie afhankelijk welk cadeau je uiteindelijk leuker vindt om te geven.

Stuur me gerust een berichtje als je niet het cadeau kunt vinden dat je zoekt (of als je gewoonweg niet weet waar te beginnen met het ruime assortiment van Daantje!), want de opties van hierboven zijn zeker niet de enige mogelijkheden. Ik zoek graag met je mee naar een leuk cadeau.

Groetjes, Daniëlle
Eigenaresse Speelgoedwinkel Daantje

PS: Het motoriekbord als cadeau is een succes! Ons neefje ging er gelijk mee spelen! Er was een dikke kans dat hij het inpakpapier minstens zo interessant vond, maar de knopjes op het motoriekbord wonnen 😉

 

Over de auteur

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 64 reviews.
Scroll naar boven