Wat is leuk om te geven als kraamcadeau?

Kraamcadeau ideëen

Je weet waarschijnlijk al een tijd dat je vriendin/nicht/buurvrouw/ … (vul zelf maar in) zwanger is. Het moment dat het kindje er eindelijk is wordt het kraambezoek gepland. Maar dan… je wilt een super gaaf kraamcadeau geven wat niet gelijk aan de kant wordt geschoven. Maar wat voor een kraamcadeau geef je dan?

Wat is leuk om te geven als kraamcadeau?

In de praktijk blijkt dat veel kersverse ouders een hele stapel aan kleertjes krijgen in kleine maten. Deze kleertjes zijn natuurlijk super schattig en vaak vol kleur, dus ik snap wel dat kleertjes graag gegeven worden! Maar vaak zie je dat er zoveel kleertjes, speentjes en dergelijke worden gegeven dat het kindje al uit de kleertjes is gegroeid voordat ze gedragen konden worden. Okee, dit is misschien een beetje overdreven. Maar heel vaak zijn de kleertjes niet of amper gedragen en dat is eigenlijk zonde want dan kunnen ze gelijk door naar de volgende.

Zelf ben ik om die reden wat minder van het geven van kleertjes in de kraamperiode. Je vraagt je nu wellicht af wat ik dan wel graag geef. Ik zit momenteel midden in zo’n periode dat veel vrienden en neven/nichten in verwachting zijn van hun eerste of tweede kind en ik weer tante ben geworden.

Favorieten van klanten

In deze blog deel ik je de succesnummers uit de webshop samen met mijn favoriete kraamcadeaus (en stiekem zit daar best wat overlap in, maar dat komt misschien door mijn ‘gekleurde’ advies dat ik klanten heb gegeven ?).

In willekeurige volgorde kraamcadeaus waarmee je binnen kan komen:

  • Lettertreintjes! Hoe leuk is het om een houten treintje met daarop de naam van het pasgeboren kindje te geven! Dit cadeau is gegarandeerd een hit. Dit treintje past in elke babykamer en kan nog heel lang mee en mooi staan te wezen op het kamertje.
  • Stapelblokken met leuke prints. Deze kartonnen stapelblokken zijn voor kinderen vanaf 1 jaar, maar vaak kan er al mee gespeeld worden voordat het kindje 1 is geworden. Iets voor na de kraamperiode, maar wat nog voor de eerste verjaardag gebruikt zal worden en ondertussen vrolijk in de kast staat.
  • Loopfietsje. Het koetje is mijn favoriet, haha! Het is de eerste periode vooral een item dat leuk staat te zijn in de woonkamer of op de babykamer. Maar zodra het kindje gaat kruipen en lopen is dit een schot in de roos en wordt er lang mee gespeeld. Het houten loopfietsje (en voor de duwwagens/loopkarren geldt hetzelfde) is stevig, kan tegen een stootje en is behandeld met niet giftige lakken.
  • Houten puzzels met maar een paar stukjes. Kleurrijke puzzels met dieren en andere herkenbare afbeeldingen. Vaak zijn het huisdieren die het kindje als eerste gaat herkennen, hoe leuk is het dan als die ook in de puzzel terug komen (of dus andersom ?). Een voordeel, dit cadeau is niet zo duur en past door de brievenbus. Handig voor als je verder weg woont of niet langs kan en wel wat leuks wilt geven.
  • Hobbelpaard! Hoe schattig is deze! Net als de loopfietsjes zijn deze kwalitatief erg goed en kunnen tegen een stootje. Ook als straks misschien wel nummer twee eraan komt, zal dit een succes zijn. Het hobbelpaard kan ook meegroeien. De ‘beugel’ kan er namelijk vanaf zodra het kindje zelf kan blijven zitten en er zelf op/af kan klimmen.
  • Knuffels doen het ook goed als kraamcadeaus! Wel kan het zijn dat net als met kleertjes, er een overvloed aan knuffels kan ontstaan. Onthoud dan dat kindjes nooit één knuffel hebben en het liefst in een bed vol liggen. Je cadeau is dus eigenlijk altijd goed! Als je een variant wilt, dan is een knuffel met muziekdoosjes leuk voor bij het slapen gaan. De ‘lappen’-knuffel is ook leuk en handig, want hoe klein ze ook zijn: zo’n platte knuffel met lange oren kan een kleintje al snel vasthouden.
  • De laatste tip: de giraf! Deze is super snel gegaan en bijna allemaal gegeven als kraamcadeau. In praktijk zal het kindje hier pas mee gaan spelen rond de 18 maanden. Tot die tijd staat ie mooi in de kast en niet in de weg, want het is een handzaam formaatje. Leuke manier om met de oog-hand coördinatie en stapelen bezig te zijn zodra het kindje hieraan toe is.

 

Handig om te weten!
Loopfietsjes, loopkarren/duwwagens en hobbelpaarden zijn een ideaal cadeau om samen te geven met je voetbalteam of collega’s. Zo splits je het aankoopbedrag en geef je samen een gaaf cadeau waar de nieuwe ouders lang blij mee zullen zijn én jullie niet zullen vergeten! Deze items blijven leuk, ook voor als kind nummer twee straks op komst is.

Handig om te weten!
Is het lijstje hierboven je te roze of blauw? Van alle tips zijn verschillende (kleur)varianten verkrijgbaar in de webshop. Zo is het hobbelpaard er in roze, maar ook in blauwe zebra uitvoering. Maar de giraf kan ook ingewisseld voor een groene kikker. De stapelblokken zijn er ook in een rapunzel-variant en een ‘snelle sportwagens’ variant.

Leuk om te weten!
Dit lijstje is gebaseerd op reacties van klanten, geplaatste bestellingen en eigen ervaring. Voordat Daantje bestond gaf ik een aantal van cadeaus uit dit lijstje met tips namelijk ook (en nog steeds). Je mag het checken ? Eigenlijk is dat ook de reden dat het genoemde speelgoed en leuks als een van de eerste artikelen in de webshop zijn beland!

 

Wil je me laten weten wat jij graag als kraamcadeau geeft of krijgt in een reactie hieronder? En natuurlijk je reactie op deze blog ?

Groetjes, Daniëlle
Eigenaresse van Daantje

PS: de lettertreintjes staan momenteel niet in de webshop. Maar niet getreurd, want ze zijn wel per mail en in de shop-in-shop bij Draagkracht in het centrum van Utrecht verkrijgbaar.

Meld je aan en ontvang 5 euro korting op je bestelling!

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, leuke acties en ander nieuws van Daantje. Meld je aan voor onze Daantje nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 5 euro in je inbox.

Scroll naar top