Knutselen voor Pasen: leuke knutsel-ideetjes om samen te maken

Knutselen voor Pasen eieren verven

Het is weer (bijna) lente en naast het lekkere weer en veel buiten spelen betekent dat ook dat Pasen eraan komt. Het voorjaar is sowieso een leuk thema om mee te knutselen en ook Pasen. Daarom hebben we een paar ideeën om te knutselen voor Pasen voor je in deze blog. We hebben het over knutselen voor Pasen, maar uiteraard kan je deze knutseltips het hele jaar door gebruiken. Want ze zijn net zo leuk om te knutselen met niet-Pasen! 😊

En laten we beginnen bij het begin, want als je aan Pasen denkt dan denk je aan eieren. De Paashaas die eieren verstopt, chocolade-eitjes, chocolade Paashazen én natuurlijk versierde eitjes. Ga je dus knutselen voor Pasen, dan mag eieren versieren niet ontbreken. Een klassieker die leuk blijft om te doen. Ook na Pasen 😉

Eieren versieren voor Pasen

Je kunt een gekookt ei versieren met stift, stickers en andere dingen die je erop kunt plakken. Je kunt het ei ook met kleurstof kleuren, dan heb je al een gekleurd ondergrondje en dat maakt het eieren versieren nog leuker. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld het water waarin je rode bieten hebt gekookt gebruiken, want dat kleurt lekker en is natuurlijk.

Maar er zijn meer natuurlijke oplossingen en minstens zo makkelijk: de natuurlijke kleurstofzakjes van het Duitse merk ökoNORM. Super simpel om te doen: je kookt de eitjes en de kleurstof laat je meekoken. De gelige en oranje kleuren zijn te zien op ‘bruine’ eitjes, maar niet zo sterk. Dus als je die kleuren gaat gebruiken, dan raden we je witte eitjes aan. Er wordt ook gezegd dat hoe verser de eitjes, hoe beter de kleurstof pakt, maar dat hebben we zelf niet uitgebreid getest. Elk zakje bevat 5 kleurstoffen, dus je kan flink wat eitjes kleuren en versieren!

Deze natuurlijke verf op waterbasis is een aanrader om gekleurde eitjes te versieren. Het blijft net wat beter zitten dan andere soorten natuurlijke verf.

79994 Speelgoedwinkel Daantje oekonorm eierverf
79996 Speelgoedwinkel Daantje oekonorm waterverf kleuren

En als je eitjes versiert, dan knutsel je een bijpassend eierdopje!

Eierdopjes knutselen voor bij het Paasontbijt

Je kunt een eierdopje maken van een wc-rol of ga lekker vingerverven en kliederen met verf op een karton en vouw daarna een eierdopje hiervan. Ook kun je met de eierdoos de ‘bakjes’ uitknippen en daarmee knutselen en als eierdopje gebruiken. Weet je in elk geval zeker dat je ei niet door het eierdopje heen valt omdat het te wijd is 😉

Uiteraard zijn de geknutselde eierdopjes vaker te gebruiken. We hebben een paar leuke ideeën van Pinterest om te knutselen voor Pasen op een rij gezet:

Voor het verven van de eierdopjes kan je de natuurlijke vingerverf van ökoNORM gebruiken. Makkelijk in gebruik, want je wast het zo met lauw water van de handen af. Een schort of oud overhemd aantrekken, zodat de kleren niet onder de verf komen te zitten is handig. Maar stel dat je dat niet doet, ook dan was je de verf gemakkelijk uit de kleding.

Wat wij het leukste vinden is vingerverven (eigenlijk gewoon kliederen met verf 😉) op een groot stuk behang. Je hebt vast nog wel ergens een restje behang liggen waar niets mee gebeurd. Super leuk om dat te gebruiken als een mega groot vel waarop geverfd en mee geknutseld kan worden. Let wel op, want de binnenkant/achterkant van het behang werkt vaak het beste en is ook vaak wit of in elk geval effen. Niet elk behang is hier geschikt voor, maar het is de moeite waard om een stuk overgebleven behang op te zoeken!

Paashaasjes knutselen voor Pasen

Ik weet eigenlijk niet eens precies hoe het zit met de Paashaas en wat het verhaal erachter is. Maar hoe dan ook, de Paashaas is verbonden aan Pasen en mag niet ontbreken. Een Paashaas tekenen kan natuurlijk, of mega groot op het stuk behang verven. Maar je kan de Paashaas ook knutselen van wc-rollen, stevig papier of andere dingen zoals pijpen ragers. Ook hier hebben we hele leuke voorbeelden van gevonden op Pinterest die we met je willen delen. En buiten Pasen om knutsel je gewoon haasjes of andere dieren 😉

>> Bekijk alle Paasknutsels op ons Pinterest-bord.

Leuk als je ons volgt op Pinterest, zodat je de leukste knutseltips voor Pasen en andere momenten bij elkaar hebt!

Veel knutselplezier voor Pasen of daarbuiten met variaties op deze knutselen voor Pasen tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven