Knutseltips Pasen: de leukste knutsel ideeën voor Pasen voor peuters

Knutselen pasen

Samen knutselen voor het paasontbijt, hoe gezellig is dat? 🙂

In deze blog hebben we de leukste knutselideeën voor Pasen voor je verzameld waarmee je het Paasontbijt vrolijk aankleedt.

Gekleurde eierdopjes mogen niet ontbreken bij het Paasontbijt!

We starten met knutselen voor Pasen en om specifiek te zijn: het Paasontbijt. Met een eierdoos maak je samen met je peuter de leukste eierdopjes. Want zo moeilijk hoeft het niet: knip een dopje uit (dus dat stukje van de doos waar een ei in zit) et voilà, daar heb je al een eierdopje waar een ei goed in past.

Met de natuurlijke vingerverf van ökoNORM of een ander soort verf maak je de eierdop lekker vrolijk. En om het eierdopje nét even wat extra’s te geven kan de peuter ‘m beplakken met stickers, grappige draaioogjes, stukjes lint, stroken papier of anders. Maak er een feestje van en laat de peuter lekker knutselen voor deze Pasen en jullie vrolijke Paasontbijt.

Wil je los met een eierdoos en de peuter helpen? Check dan deze knutsel voor het Paasontbijt eens:

Knutselen Pasen: de paashaas mag niet ontbreken!

Wat is het eerste waar je aan denkt bij Pasen? Precies, de paashaas. Deze creatieve knutsels voor paashazen vonden we op Pinterest. Leuk om samen met je peuter voor het bij het Paasontbijt te knutselen! En als je het simpele eierdopje niets vindt, dan kan je ook van een wc-rol een eierdopje maken en daar een paashaas van maken, zoals je op deze afbeelding ziet:

Maar een unieke paashaas ter aankleding is natuurlijk ook leuk. Kijk dit knutsel-idee eens:

Super simpel: pak een vel papier (niet te dik, want dan kan je de vingers niet makkelijk omvouwen), trek de hand om, vouw de paashaas en versieren maar!

Educatief knutselen voor Pasen met peuters: zoek de knijpers maar op!

Heb je deze al gezien? Super leuk naast samen knutselen en grappig én educatief spelletje te maken. Je neemt een vel papier of een stuk karton van bijvoorbeeld een gebruikte doos (het mag best stevig zijn namelijk) en knip er verschillende rondjes uit. Geef elk rondje een kleur. Één kleur per rondje, want dan kan je er een spelletje van maken, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon versieren en lekker knutselen. Maar als je er dus een kleurenspel van wilt maken, ga dan voor één kleur per rondje. Daarna maak je per rondje ook twee (houten) wasknijpers in dezelfde kleur. Heb je ergens nog van die gekleurde wasknijpers liggen die matchen bij de cirkels, of heb je de cirkels in die kleuren geverfd, dan ben je zo klaar! Anders dus nog even de wasknijpers verven of de peuter dat natuurlijk wel laten doen.

Heb je de wasknijpers af? Huppa, dan heb je de oren van de paashaas. Maak een schattig snoetje met bijvoorbeeld een zwarte stift en een plukje wol of een watje. Om het kleurenspel te spelen moet er eigenlijk niet meer gebeuren dan de juiste kleur oren aan de juiste kleur paashaas te geven. Leuk spelletje voor peuters die met het herkennen van kleuren bezig zijn en hun fijne motoriek oefenen.

En uiteraard knutsel en speel je dit spel het hele jaar door, hoeft niet alleen tijdens de Paasdagen 😉

Op ons Pinterestbord hebben we meer knutselideeën voor Pasen voor je verzameld, doe er nog meer leuke ideeën op en veel knutselplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven