Knutselen moederdag: leuke ideeën voor dit jaar

knutselen moederdag

Die ene dag in het jaar zetten we de liefste moeders nét even extra in het zonnetje met een geweldig zelfgemaakt knutselwerk. Knutselen voor Moederdag, je ontkomt er bijna niet aan maar wat. Wat knutsel je met je peuter thuis voor Moederdag? In deze blog delen we de leukste tips die we tegen kwamen om te knutselen voor Moederdag!

Knutselen Moederdag: een bloemetje

Bloemen maken vrolijk! Echte, maar ook neppe van bijvoorbeeld wol, papier en geverfd. Zoveel mogelijkheden om bloemen te knutselen voor Moederdag. Voor elke leeftijd zit er wel een variant tussen en check anders even ons Pinterest-bord ‘Knutselen Moederdag’ voor als je nog meer inspiratie wilt voor een geknutseld bloemetje voor Moederdag.

Op ons Pinterest bord (de directe link vind je verderop in deze blog) ‘Knutselen moederdag’ hebben we verschillende voorbeelden van geknutselde bloemen opgeslagen als voorbeeld, maar je kan ook het volgende doen:

  1. Trek een handje met gespreide vingers van de dochter/zoon om op een gekleurd vel papier. Het liefst een beetje stevig papier, zodat het rechtop blijft staan als je het op een lange satéprikker, lang rietje of ander soort stokje plakt. Herhaal dit een paar keer op verschillende gekleurde vellen papier of kleur de handjes in, zodat het een bonte verzameling van bloemen in één ‘boeket’ wordt. Zet deze in een bekertje of een vaasje en je hebt een vrolijke bos bloemen voor Moederdag als cadeau! Je kan ook nog leuke teksten en lieve woorden op de handjes zetten om het geknutselde Moederdag boeket nét even persoonlijker te maken.

    2. Knutsel een bloemen-kaart in elkaar en zet de liefste woorden voor de moeder op de kaart. Pak een (stevig) vel A4-papier en vouw deze dubbel. Aan de voorkant plak je de bloemen die je bijvoorbeeld van een bolletje wol maakt, gekleurde vellen papier, ijsstokjes, muizentrapjes/gevouwen slierten papier of gewoon getekend. Aan de binnenkant komt de tekst te staan. Met uiteraard voorzien van een extra tekening en stickers 😉

    3. Verzamel eierdozen en maak van de ‘bakjes’ bloemetjes. Verf de eierdoos met de vrolijkste kleuren en haal daarna de bakjes los van elkaar. Zo heb je bij een doos waar 10 eieren in zaten, 10 bloemetje. Althans, de bloemetjes kunnen nog verder versiert worden! Maak ze vervolgens vast aan een stevig, dik rietje of dikke takjes die je buiten hebt gevonden of ander soort stokjes die je nog hebt liggen en die stevig genoeg zijn om het eierdopje aan vast te plakken. Maak er een mooie bos van, et voilà!

Voor alle verf zou je de kindvriendelijke vingerverf op natuurlijke basis (en die dus makkelijk af te wassen is!) van ökoNORM kunnen gebruiken. Je bestelt deze vingerverf gemakkelijk en snel via deze link.

Afbeeldingen knutselen Moederdag

Er zijn veel meer voorbeelden en knutselideeën voor Moederdag te bedenken. Geknutselde bloemen, maar ook veel ander leuks dat (makkelijk) te maken is met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Je vindt op Pinterest echt de meest originele, leuke en makkelijke voorbeelden. Bekijk ons Pinterest-bord ‘Knutselen Moederdag’ voor afbeeldingen van knutsels voor Moederdag.

Knutselen Moederdag peuters: wat is makkelijk om te maken?

Als je met peuters aan de slag gaat voor Moederdag, dan wil je dat alles nét even iets simpeler is. Check ook daarvoor ons Pinterest-bord. Maar ook het eerste bloemen voorbeeld uit deze blog is goed te maken met peuters. Gebruik vingerverf in plaats van kleurpotloden of stiften en het is voor zowel jou als de peuter leuk knutselen! Zeker wanneer je de vingerverf van ökoNORM gebruikt, deze is namelijk op natuurlijke basis en met een beetje lauw water heel gemakkelijk van de handen, armen en gezicht (als er lekker geknoeid is 😉) af te wassen. Ook als het op tafel, de vloer of anders is gekomen is een nat doekje genoeg om de vingerverf te verwijderen. Een aanrader!

Andere knutselideeën voor Moederdag met een peuters is knutselen met wc-rollen door er bijvoorbeeld een lief vlindertje van te maken. Verderop in deze blog zie je daar een voorbeeld en meer uitleg van.

Moederdagideeën knutselen baby: de leukste knutsels met de kleinsten

Ja ook voor knutselen met een baby is vingerverf ideaal. Ook het omtrekken van de handjes zoals het eerste voorbeeld, om daar bloemetjes van te maken is een idee. Al kunnen die natuurlijk niet door de baby zelf opgeleukt worden. Met gebruik van vingerverf zou je afdrukken kunnen maken op een vel papier en deze voorzien van een lieve boodschap voor de moeder. Ook zou je sowieso een afdruk van de handjes en/of voetjes kunnen maken met vingerverf, als aandenken aan de kleine handjes/voetjes van die datum. Vergeet de datum of de datum van Moederdag vooral niet te vermelden, zo weet je later nog van wanneer ze waren.

Je zou ook afdrukken kunnen maken in gips, maar dat vergt wat meer voorbereiding en tijd. Maar, ook dit is een blijvend aandenken aan bijvoorbeeld de eerste Moederdag.

Knutselen met wc rollen voor Moederdag

Een van de leukste (en makkelijkste) dingen die je van wc rollen kan maken zijn dieren. Gebruik de wc rol als lijfje en maak vleugeltjes, voelsprieten, oogjes, pootjes en dergelijken van papier, karton, ijsstokjes en andere dingen. Met een gekleurd papiertje om of verf op de wc rol maak tover je de wc rol binnen no-time om in een herkenbaar diertje. Ga met wc rollen knutselen voor Moederdag, dan zou je vrolijke vlindertjes kunnen maken die je kunt neerzetten op tafel, als pennenbakje kan gebruiken (zorg dan dus dat de bovenkant open blijft en de wc rol niet top-zwaar wordt) of kan ophangen voor het raam. Staat super gezellig en het prikbord of koelkast met alle tekeningen wordt zo iets minder vol 😉

Wederom, Pinterest is je vriend: op ons speciale Moederdag-bord hebben we een paar vlindertjes voor je als voorbeeld bewaard.

Hopelijk hebben we je zo op wat ideeën gebracht voor het knutselen voor Moederdag. Veel plezier en succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven