De leukste houten speelgoed merken

Houten speelgoed merken

In speelgoedland wemelt het van de merken. Nieuwe speelgoed merken, maar ook al honderden jaren oud. Wat zijn nu de leukste houten speelgoed merken? In deze blog heb ik de leukste houten speelgoed merken voor je op een rij gezet.

Houten speelgoed merk Plan Toys

Houten speelgoed merken Plan Toys

Plan Toys is een van de houten speelgoed merken dat erg populair is en bekend staat om zijn duurzaamheid. Plan Toys gaat voor zowel duurzame materialen, een duurzaam productieproces en duurzaamheid in de breedste zin van het woord waarbij ze onder andere met behulp van educatieve campagnes de wereld beter willen maken voor de huidige en toekomstige generaties. Je leest hier meer over de missie van Plan Toys.  Naast deze mooie, duurzame idealen is de liefde voor speelgoed duidelijk terug te zien in het Plan Toys speelgoed assortiment. Het speelgoed van Plan Toys is met liefde voor het milieu gemaakt, met focus op de ontwikkeling van het kind en veilig spelen. Je kunt er dus op vertrouwen dat het speelgoed van Plan Toys veilig is om mee te spelen.

Het houten speelgoed merk Plan Toys heeft een uitgebreid assortiment houten speelgoed voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen tot 3+ jaar. Zoals pastel babyspeelgoed voor 6+ maanden, schattige bootjes om in bad mee te spelen, houten verjaardagstaarten, een dokterstas met toebehoren en een gereedschapsriem voor de klussende kinderen. 

Hier neem je een kijkje in het assortiment van het houten speelgoed merk Plan Toys.

Houten speelgoed van het Duitse speelgoedmerk Haba

Duitse speelgoed merk Haba

Het Duitse speelgoed merk Haba is bekend van de spelletjes in gele dozen, maar heeft daarnaast ook een uitgebreid assortiment houten speelgoed. Ook het houten speelgoed van Haba kenmerkt zich als educatief, zoals motoriekborden om de fijne motoriek mee te stimuleren. De motoriek borden zijn voor kinderen van 1 jaar, maar Haba heeft houten speelgoed voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen die ouder zijn. De spelletjes gaan zelfs tot 99 jaar 😉 

Benieuwd naar het speelgoed van het merk Haba? Je vindt het hier. 

I’m Toy: een populair houten speelgoed merk voor baby’s

Houten speelgoed merken I_m Toy

Ben je op zoek naar een tof kraamcadeau, zoals een houten loopwagen? Grote kans dat je loopwagens van het houten speelgoed merk I’m Toy bent tegengekomen, zoals het leuke koetje of schattige schaapje. En als je het ons vraagt, terecht 🙂 Het is namelijk erg mooi en stevig speelgoed dat I’m Toy in het assortiment heeft. Je bekijkt het assortiment hier. Maar naast kleurrijke loopwagens , zijn er ook leuke loopfietsjes, een muziekcentrum met verschillende instrumenten en een houten werkbank. Al het speelgoed van I’m Toy is van hout. Rubberhout om specifiek te zijn. Rubberhout heeft onder meer als kenmerken dat het duurzaam en stevig is. Ideaal materiaal dus voor kinderspeelgoed.

Op zoek naar een tof (kraam)cadeau? Je shopt het houten speelgoed van I’m Toy hier.

Vilac

Houten speelgoed merk Vilac

Het Franse speelgoedmerk Vilac heeft een uitgebreid assortiment houten speelgoed en is ook een absolute aanrader voor leuk en mooi houten speelgoed. Zeker voor kinderen van 2+ jaar. Het speelgoed merk Vilac heeft houten speelgoed voor verschillende leeftijden voor binnen, maar ook voor buiten, zoals vrolijke springtouwen. De spelletjes zoals het Voel en Vindspel voor 4+ jaar is in onze webshop een grote favoriet, net als de muziekblokken in savanne of boerderij-thema als kraamcadeau.

Nieuwsgierig naar het houten speelgoed merk Vilac? Bekijk hier het assortiment.

Het populaire speelgoed merk uit Zweden: Kid´s Concept

Populaire houten speelgoed merken

Houten speelgoed van het merk Kid’s Concept ken je ongetwijfeld uit bekende tijdschriften en van het neutrale karakter dat het heeft. Kid’s Concept heeft naast haar houten speelgoed ook mooie items voor de kinderkamer. In onze webshop vind je een deel van het mooie, stevige en stimulerende speelgoed van Kid’s Concept. Zoals het houten keukentje, kleurrijke items om restaurantje of winkeltje mee te spelen zoals het broodrooster en fruit met klittenband. Maar ook leuke spelletjes zoals het hamerspel en het mini kralendoolhof

Benieuwd naar het houten speelgoed merk Kid’s Concept? Je vindt het hier. 

El Nan

El Nan houten speelgoed merk

Het houten speelgoed merk uit Catalonië dat geïnspireerd is door de menselijke torens die ze daar volgens eeuwenoude traditie bouwen. El Nan wordt helaas niet meer nieuw geproduceerd door de sociale werkplaats waarmee zij samenwerkte, maar wij hebben nog een beperkt aantal producten van dit merk. Het is een van de Europese houten speelgoed merken dat erg gewaardeerd wordt en het bouwen en spelen met houten speelgoed nét even anders maakt. Het speelgoed draait namelijk om houten blokjes in de vorm van een poppetje, waardoor je het bouwen van menselijke torens kunt ‘naspelen’ zoals de Catalaanse traditie is. Maar je kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ bouwen met de houten poppetjes. We hebben nog een paar laatste sets (met korting!) van 18 en 34 stuks.

Spelen met het uniek houten speelgoed van het merk El Nan? Je koopt het hier.

Kidsboetiek: een houten speelgoedmerk van dichtbij huis

Kidsboetiek houten speelgoed

Kidsboetiek is een van de houten speelgoed merken dat relatief dichtbij huis wordt gemaakt, namelijk in Europa. Kidsboetiek komt van origine uit België en al het leuke houten speelgoed wordt in Europa geproduceerd met FSC gecertificeerd hout uit ook Europa. Het speelgoed wordt handmatig netjes ingepakt en de liefde voor het speelgoed zie je goed terug in het het ontwerp en de afwerking.

Nieuwsgierig naar de houten autootjes en het andere speelgoed van het houten speelgoed merk Kidsboetiek? Bekijk het assortiment hier. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 70 reviews.
Scroll naar boven