Hoe kan je het beste knuffels wassen?

Tips voor het wassen van knuffels

Hoe kan je het beste knuffels wassen?

Knuffels zijn onvervangbaar. Ze worden overal mee naartoe gesleept, maken het nodige mee en zijn daardoor ook wel eens toe aan een bad. Maar hoe knuffels wassen? Wat is de beste manier waarop je een knuffel wast (zonder wasmachine)?

Knuffel wassen zonder wasmachine

Het beste is om knuffels met de hand in een lauwwarm sopje te wassen. Vul de wasbak of het bad met bijvoorbeeld een beetje babyshampoo. Het gebruik van een milde zeep of geen zeep is het beste. Was knuffels op de hand wanneer je deze niet in de wasmachine durft te doen, de knuffels in de wasmachine kans hebben op beschadigen of wanneer je geen risico wilt lopen.

Zelf vinden we knuffels op de hand uitwassen de meest fijne en handige manier voor het schoonmaken van knuffels. 

  1. Even de knuffel laten weken en rondraaien in het lauwwarme sopje.
  2. Met de hand het vuil van de knuffel ‘schrobben’.
  3. De knuffel goed uitspoelen met schoon water.
  4. Knijp het water uit de knuffel.
  5. Breng indien nodig de knuffel weer in model en laat de knuffel plat op een droogrek drogen.

Knuffels wassen in de wasmachine

Je kunt knuffels in de wasmachine stoppen. Met name knuffels die voorzien zijn van een was etiket en dit dus aangeven. Knuffels van biokatoen hebben meestal een was etiket dat aangeeft dat ze op 30 graden en wolwas/handwas programma kunnen worden gewassen. Check altijd het etiket en wanneer dat er niet is, ga op je eigen ervaring en kennis af. Een handwas/wolwas programma is al fijner voor een knuffel en heb je minder kans op krimpen.

Wanneer je meerdere knuffels tegelijk wast met bijvoorbeeld ‘harde’ ogen is het aan te raden om ze in een wasnetje of kussensloop te doen. Zo verminder je het risico dat ze beschadigen.

Vlekken los behandelen

Je kunt ook de grote vlekken in de knuffel apart schoonmaken met daarvoor bestemde middelen of warm water. Zo hoef je niet gelijk de hele knuffel te wassen en kan je kind snel weer verder spelen en slapen met de knuffel.

Knuffel naar de stomerij

Is de knuffel echt toe aan een goed bad en durf je het zelf niet aan? Of is het een echt grote knuffel? Vraag dan advies bij een stomerij of laat de stomerij de knuffel wassen en/of stomen. Zij hebben bergen ervaring en weten vast raad met de vieze knuffel.

De knuffel is gewassen, maar hoe droogt de knuffel het beste?

Op een handwas, een koud wasprogramma en andere manieren zorgen er vaak voor dat de knuffel na het bad nog behoorlijk nat is. Wring de knuffel zo goed als mogelijk uit en laat deze daarna liggend drogen. Knuffels die liggend drogen behouden meer hun vorm, dan wanneer zij met wasknijper aan de waslijn worden opgehangen.

Onze grootste tip: zorg voor een tweede!

Is er een favoriete knuffel waarvan het tijd is dat deze écht in de was gaat? Onze grootste tip: zorg voor een tweede exemplaar. Een kleine moeite en zoveel minder gedoe. 

De kleine zal weinig doorhebben van de wasbeurt, aangezien er lekker verder geknuffeld kan worden met knuffel #2. Klein wisseltruc met groot gemak zullen we maar zeggen 😉

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven