Hoe kan je het beste knuffels wassen?

Hoe was je knuffels en hoe kun je knuffels wassen zonder wasmachine

Hoe kan je het beste knuffels wassen?

Knuffels zijn onvervangbaar. Ze worden overal mee naartoe gesleept, maken het nodige mee en zijn daardoor ook wel eens toe aan een bad. Maar hoe was je knuffels het beste?

Knuffels met de hand wassen

Het beste is om knuffels met de hand in een lauwwarm sopje te wassen. Vul de wasbak of het bad met bijvoorbeeld babyshampoo. Het gebruik van een milde zeep of geen zeep is het beste. Was knuffels op de hand wanneer je deze niet in de wasmachine durft te doen, ze in de wasmachine kans hebben op beschadigen of wanneer je geen risico wilt lopen.

Knuffels in de wasmachine

Je kunt knuffels in de wasmachine stoppen. Met name knuffels die voorzien zijn van een was etiket en dit dus aangeven. Knuffels van biokatoen hebben meestal een was etiket dat aangeeft dat ze op 30 graden en wolwas/handwas programma kunnen worden gewassen. Check altijd het etiket en wanneer dat er niet is, ga op je eigen ervaring en kennis af. Een handwas/wolwas programma is al fijner voor een knuffel en heb je minder kans op krimpen.

Wanneer je meerdere knuffels tegelijk wast met bijvoorbeeld ‘harde’ ogen is het aan te raden om ze in een wasnetje of kussensloop te doen. Zo verminder je het risico dat ze beschadigen.

Vlekken los behandelen

Je kunt ook de grote vlekken in de knuffel apart schoonmaken met daarvoor bestemde middelen of warm water. Zo hoef je niet gelijk de hele knuffel te wassen en kan je kind snel weer verder spelen en slapen met de knuffel.

Stomerij

Is de knuffel echt toe aan een goed bad en durf je het zelf niet aan? Vraag dan advies bij een stomerij of laat de stomerij de knuffel wassen/stomen. Zij hebben bergen ervaring en weten vast raad met de vieze knuffel.

De knuffels is gewassen, maar hoe droogt de knuffel het beste?

Op een handwas, een koud wasprogramma en andere manieren zorgen er vaak voor dat de knuffel na het bad nog behoorlijk nat is. Wring de knuffel zo goed als mogelijk uit en laat deze daarna liggend drogen. Knuffels die liggend drogen behouden meer hun vorm, dan wanneer zij met wasknijper aan de waslijn worden opgehangen.

Onze grootste tip: zorg voor een #2!

Is er een favoriete knuffel waarvan het tijd is dat deze écht in de was gaat? Onze grootste tip: zorg voor een tweede exemplaar. Een kleine moeite en zoveel minder gedoe. 

De kleine zal weinig doorhebben van de wasbeurt, aangezien er lekker verder geknuffeld kan worden met knuffel #2. Klein wisseltruc met groot gemak zullen we maar zeggen 😉

Meld je aan en ontvang 5 euro korting op je bestelling!

Blijf op de hoogte van nieuwe producten, leuke acties en ander nieuws van Daantje. Meld je aan voor onze Daantje nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 5 euro in je inbox.

Scroll naar top