Een nieuwe trend: cadeaubonnen en geld voor een kinderverjaardag

Nieuwe trend cadeaubonnen

Cadeaubonnen en geld, een trend op kinderverjaardagen

Of lijkt dat maar zo? Het valt mij de laatst tijd op en na een paar opmerkingen van klanten lijkt het mij de hoogte tijd voor een blog met tips!

Soms zijn er van die periodes dat er veel kinderverjaardagen zijn. Je weet van gekkigheid niet meer wat je moet kopen en komt uit op een cadeaubon. Wel zo fijn, want dan weet je zeker dat je niets hoeft te ruilen of terug te brengen naar de winkel. De laatste tijd valt het mij op dat een cadeaubon niet alleen maar als ‘veilige keuze’ wordt gegeven, maar zelfs gevraagd wordt. Zelf ben ik dol op cadeautjes en geef ik ook graag een cadeautje in plaats van geld. Navraag bij moeders, wat ik zelf op verjaardagen zie en wat ik bij Daantje hoor en zie gebeuren zorgen voor de volgende tips voor de komende verjaardag van jouw kind (en misschien wel voor de aankomende decemberperiode).

Kinderen pakken graag cadeaus uit en vinden het elke keer weer een sport om te raden wat er in het pakje zit. Al worden er steeds meer cadeaubonnen en geld gegeven. Niets mis mee natuurlijk, maar kinderen weten vaak zo goed wat ze willen hebben voor hun verjaardag. Het plaatjes knippen uit de reclamefolders begint vaak al ver voor de verjaardag. Vaak hebben de kids speelgoed in huis waar mooie aanvullingen op gegeven kunnen worden.

 

Hoe zit het dan met die cadeaubonnen?

Het kan natuurlijk zo zijn dat cadeaubonnen/geld door de ouders wordt gevraagd. Dat er een bijdrage voor een groter cadeau wordt gevraagd omdat het te gek is om dat cadeau aan een iemand te vragen. We hebben toch altijd een soort van richtprijs in gedachten. Een paar tips die we speciaal voor jou hebben verzameld.

  • Maak een verlanglijst samen met je kind. Zo kan je zelf een beetje sturen op het soort cadeau en cadeaus in verschillende prijscategorieën en checken wat de kleine graag wilt hebben. Pak de stapel reclamefolders erbij, ga knippen en plakken en maak een mooie collage waarop favoriete cadeaus te zien zijn. Deze collage kan je via een foto makkelijk delen met de visite.

 

  • Geen zin om te knippen en plakken? Stel online een verlanglijst samen. Dit kan in de meeste webshops (je moet vaak wel een account aanmaken) of via aparte websites of apps. Deze lijsten deel je gemakkelijk met je visite. Als je ze up to date houdt of de lijst wordt automatisch bijgewerkt wanneer er iets van gekocht is, weet je zeker dat je geen dubbele cadeaus hebt. Wel zo makkelijk.

 

  • Vraag aanvullingen op speelgoed dat je thuis al hebt en waar veel mee wordt gespeeld.

Als we het hebben over de trend van cadeaubonnen en geld geven, volgen hier nog een paar praktische tips:

  • Vraag aan de visite een bijdrage voor een groter cadeau. Stel, jullie gaan de tuin opnieuw inrichten en willen graag een houten speelhuisje om in te spelen. Vraag daar een bijdrage voor. Het is een concreet doel, dit maakt het voor de visite leuker om geld te geven én ze weten gelijk waaraan het wordt besteed. Groot minpunt: op de verjaardag zelf (als iedereen echt alleen geld geeft en niet nog een klein dingetje erbij) is er niets om uit te pakken. Wellicht alleen het grote pakket van het speelhuisje. Een tip daarvoor, pak dat in meerdere cadeaus in. Dat maakt het voor de jarige leuker en extra feestelijk!

 

  • Vraag de visite of zij samen een cadeau willen geven op het cadeau dat jullie zelf geven. Een voorbeeld: je vindt de Vilacity-serie van Vilac erg mooi en je weet zeker dat je zoon die drie jaar wordt het ook fantastisch zal vinden. Jullie geven zelf de kraan cadeau en zouden het leuk vinden als er aanvulling op komt en vragen die aanvullende items zoals de vrachtwagen en het containerschip aan de visite. Als de items boven budget zijn, laat de visite het cadeau samen geven.
  • Als je zelf de cadeaus uit zoekt weet je zeker dat je huiskamer geen hysterische speelgoedbende wordt. Dit is wellicht wat hard uitgedrukt, maar het is wel wat ik op verjaardagen en van moeders hoor. Het huis is helemaal mooi ingericht met rustige kleuren, maar er is altijd speelgoed dat moeders liever in de speelgoedkist zien dan erbuiten. Gewoonweg vanwege de (te) felle kleuren.Een voorbeeld: jullie dochter krijgt een wit keukentje voor haar verjaardag of sinterklaas. Echt een mooi een groot cadeau. Hoe gaaf is het als de opa’s en oma’s of verjaardagsvisite spullen voor in het keukentje geeft? Heb je gelijk een complete speelhoek die bij elkaar past en waar je je niet aan stoort. Niet geheel onbelangrijk, je dochter heeft gegarandeerd uren speelplezier in haar keukentje.
    Items voor in het keukentje waar je aan kan denken (en dus ook in het keukentje kan bewaren ;-)): pannen, fruit, groente, taartjes, een taarthouder, bestek, kopjes, bordjes, een koksmuts en schort, ovenwanten, handdoeken & theedoeken, koffiezetapparaat, mixer. Wil je nog verder gaan zodat ze restaurantje kan spelen? Dan mag een kassa en een tafeltje met stoelen niet ontbreken.

 

  • Koop zelf de cadeaus. Dit scheelt je visite een zoektocht op internet of in de winkels op een drukke dag. Pak onderdelen van de cadeaus los in. Zo heeft de visite veel cadeautjes om te geven en de jarige veel om uit te pakken. Geef de cadeaus als het lukt al vooraf aan de visite, of leg het ergens naast de voordeur zodat ze met het cadeau binnen kunnen komen. Grote kans dat je kleintje de deur open doet voor de visite en gelijk checkt of de visite wel een cadeautje bij zich heeft.

 

Kinderen zijn dol op cadeautjes uitpakken.

Hoe meer cadeautjes, hoe beter! Een cadeautje dat niet op het verlanglijstje stond maakt uiteindelijk net zoveel kans om als favoriet van de dag naar voren te komen als alle andere cadeautjes. Wees daarom niet bang om naast het verlanglijstje van het kind een ‘eigen’ verlanglijstje te hebben en deze te delen met de visite.

Een voordeel als visite geld of cadeaubonnen geeft wanneer zij echt geen idee hadden wat te geven. Je kan zelf voor je zoon/dochter op pad om leuk speelgoed te kopen. Nog een bijkomend voordeel: de cadeaus worden niet in een keer gegeven. Een paar weken later weer nieuw speelgoed is net zo leuk en grote kans dat er dan veel meer mee gespeeld wordt dan wanneer alles in een keer wordt uitgepakt.

Hoe denk jij over cadeaubonnen en geld geven op kinderverjaardagen? Heb je nog meer tips en alternatieven voor cadeaubonnen en geld geven op een kinderverjaardag? Laat het hieronder in een reactie weten!

Groetjes,
Daniëlle

www.speelgoedwinkeldaantje.nl

PS: Hoe je omgaat met een grote hoeveelheid speelgoed in huis, met als gevolg speelgoed waar niet naar om gekeken wordt, volgt in een volgende blog.
Scroll naar top