De leukste educatieve spelletjes voor 5 jaar

Educatieve spelletjes 5 jaar

Wist je dat je sneller iets leert én onthoudt als je actief ermee bezig bent? Of wanneer het in een verhaal is verwerkt? Dat geldt voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen van 5 jaar. Ideaal dus om via een spelletje te leren en bezig te zijn met de stof waar 5 jarigen op school mee bezig zijn. Maar dan net even anders.

Hoogste tijd dus voor een blog met niet alleen LEUKE spelletjes, maar spelletjes met een serieuze(re) ondertoon. Want spelen is leuk, maar als we kinderen spelenderwijs kunnen laten leren: 1+1=2 toch?

En ja, in elk spel zitten leerelementen en dragen bij aan de ontwikkeling van het kind, maar deze spelletjes zijn specifiek gericht op spelenderwijs aan de slag gaan met getallen en het alfabet.

Lang verhaal kort: hier komen ze!

Educatieve spelletjes voor 5 jaar

Spelenderwijs het alfabet leren: ABC Outekache zoekspel

We starten met het zoekspel ABC Outekache. Bij dit spel is het de bedoeling dat je een item vindt dat bij de betreffende letter past. Dus ligt er een K op tafel? Dan past daar de kat bij of de kikker. Of je zou het ook zo kunnen spelen dat niet alleen de eerste letter telt, maar ook als de letter in het woord voorkomt. Zoals bij tractor. Ook al schrijf je dat niet met een k, het klinkt wel zo. Het is een beetje afhankelijk van de ontwikkeling en het niveau per kind.

Het is een leuk spel dat spelenderwijs voor meer begrip en kennis van het alfabet en woorden zorgt. Zeker met de verschillende spelvarianten die je zou kunnen spelen. Je zou namelijk ook nog de woorden die genoemd zijn uit kunnen laten schrijven. Je leest het al, er zijn genoeg mogelijkheden om dit spel te spelen en op een actieve manier met het alfabet en woorden aan de slag te gaan.

Wij vinden het ABC zoekspel in elk geval een aanrader voor 5 jarigen!

Je vindt het spel hier in onze webshop voor € 23,95

Educatieve spelletjes voor kinderen 5 jaar

ABC tovenarij: op speelsewijze het alfabet beter leren beheersen met een 5 jarige

Een ander spelletje om op een speelse en verantwoorde manier het alfabet (beter) onder de knie te krijgen is het Haba spelletje ABC tovenarij. Je vindt dit mini-spelletje voor slechts 9,95 in de webshop.

Ook bij dit spel is het de bedoeling om spelenderwijs woorden bij de letters te bedenken, maar ook om de letters op de juiste volgorde van het alfabet te leggen. Dit spel heeft verschillende spelvarianten en bij één van die varianten speel je met categorieën, zoals muziekinstrumenten en sprookjes. Wie kan er bij de betreffende letter muziekinstrumenten benoemen? Of sprookjesfiguren?

Erg leuk spel in een handig opbergblikje, zodat je alles makkelijk bij elkaar houdt en kan opbergen. Dit spel kan samen gespeeld worden, maar ook alleen. Meer info over het spel lees je via deze link.

Oefen getallen met een kind van 5 jaar met het spel Getallenpiraten

Getallenpiraten is een leuk spel om met een kind van 5 (of ouder) op speelse wijze de getallen t/m 10 te laten beheersen.

De leeftijdsindicatie voor dit spel is 5-99 jaar, maar dit is natuurlijk een richtlijn. Als je kind jonger is dan 5, maar wel al ver is met getallen dan is dit natuurlijk ook een leuk spel om te spelen. Dit geldt trouwens voor alle educatieve spelletjes voor een kind van 5 jaar die in deze blog zijn genoemd.

Getallen t/m 100 oefen je met Rekenrally

Als afsluiter van deze blog met educatieve spelletjes voor een 5 jarige wil ik dit spel nog met je delen: Rekenrally. Want is je kind al verder met getallen en zit er meer uitdaging in de getallen t/m 100? Dan is het spel Rekenrally een aanrader.

Ook dit spel kan gespeeld worden in verschillende varianten. In dit spel wordt het hoofdrekenen t/m 10 op speelse wijze geoefend en gaat het om de beheersing van het optellen en vermenigvuldigen t/m 100.

Dit spel wordt aangeraden voor kinderen vanaf 6 jaar, maar nogmaals: kijk naar het kind zelf en of het past bij de ontwikkeling en de uitdaging waarom gevraagd wordt door het kind.

Dit is ‘m, de blog met tips voor educatieve spelletjes voor 5 jaar! Hopelijk heb je ideeën uit deze blog gehaald om op speelse wijze het alfabet en/of getallen te oefenen.

De genoemde educatieve spelletjes voor 5 jarigen zijn in onze webshop te koop:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven