Duurzaam speelgoed voor de kinderopvang

Duurzaam speelgoed voor de kinderopvang

Duurzaam speelgoed voor de kinderopvang

We mogen steeds meer kinderen blij maken met duurzaam speelgoed op hun kinderopvang. Daarom willen we het favoriete duurzaam speelgoed en houten speelgoed voor de kinderopvang en gastouders met je delen, zodat je een indruk krijgt van het educatieve en ontwikkelingsgerichte speelgoed dat zij de kinderen graag mee laten spelen.

Duurzaam speelgoed voor de kinderopvang

Voel en vindspel voor kinderopvang

Het voel en vindspel staat met stip op 1. Het is een herkenningsspel met 20 houten vormen en 20 kaartjes. De houten vormen variëren van een walvis tot een boot en van een wolk tot een aardbei. Het is de bedoeling om alle houten vormpjes in de bijgeleverde ton te stoppen en de kaartjes te verdelen onder de spelers. Om de beurt wordt er in de ton gegrabbeld op zoek naar het figuurtje dat op een van de kaartjes staat.

Het spel kan in verschillende moeilijkheidsgraden gespeeld worden. Het om-de-beurt spelen is voor de jongste kinderen al een uitdaging, met ogen dicht grabbelen is voor sommigen (nog) te moeilijk en een beetje spieken maakt dat er meer speelplezier is.

Zo is het spel ook makkelijker te maken door minder figuren in de ton te stoppen. Kortom, een spel waarmee met de moeilijkheidsgraad gevarieerd kan worden en wat het leuk voor meerdere leeftijden en kinderen maakt. Verschillende spelregels en -ideeën worden meegeleverd.

Het spel is van kwaliteit, veilig om mee te spelen (voldoet aan de vereisten) en is gemaakt door het Franse speelgoedmerk Vilac.

Hoe dan ook, het is een leuk en stevig spel voor kinderen vanaf 2 jaar en ouder.

Ook leuk: het voel en vindspel is zowel in algemene variant als met boerderij-thema verkrijgbaar.

Observatiespel Outekache voor kinderopvang

Het observatiespel Outekache bevat 100 stukjes met algemene afbeeldingen en 100 kaartjes met dezelfde afbeeldingen. Wanneer een speler aan de beurt is wordt een kaartje op de stapel omgedraaid en gaat hij of zij op zoek naar de afbeelding op een van de stukjes die in het midden liggen. Gevonden? Bingo!

Een spel dat observatie, concentratie en geheugen oefent.

Het spel kan je met 2-5 spelers tegelijk spelen en is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Ideaal spel voor de kinderopvang of als je als gastouder een diverse leeftijdsgroep hebt.

Ook leuk, van het originele Outekache spel is tevens een ABC-variant verkrijgbaar die je met kinderen vanaf 5 jaar kunt spelen om op speelse wijze het alfabet en woorden bezig te zijn.

Observatiespel ABC-Outekache voor de naschoolse opvang

ABC Outekache, een observatiespel van de het Franse Vilac is van kwaliteit en geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder waardoor het een geschikt spel is voor de naschoolse opvang.

Het spel gaat om observeren en het alfabet. Het spel bevat 100 stukjes met afbeeldingen en kaartjes met letters. Het kaartje met de letter dat bovenop ligt is voor de speler die aan de beurt is. Hij of zij zoekt tussen de plaatjes naar iets dat past bij de letter. Gelukt? Yes!

Het spel kan snel en op een lager tempo gespeeld worden, afhankelijk van het observatievermogen, geheugen van de spelers en kennis van het alfabet in combinatie met woorden en link leggen naar de plaatjes.
Met de hoeveelheid plaatjes kan je het spel moeilijker (veel) of makkelijker (minder plaatjes) maken.

Leuk om het alfabet en woorden te oefenen. De afbeeldingen zijn algemeen, waardoor je ook andere spelletjes hiermee zou kunnen verzinnen.

Het spel is geschikt voor 2-5 spelers.

Motoriekbord voor kinderopvang

De grove motoriek is eerst aan de beurt, maar naar mate de kleintjes ouder worden en liever zelf hun lepel vast houden, net als blokjes en dergelijke wordt de ontwikkeling van de fijne motoriek belangrijker.

Om de fijne motoriek te stimuleren is spelen met een motoriekbord leuk en aan te raden. Een motoriekbord is voorzien van mooie en aansprekende afbeeldingen en bevat knoppen die verschoven kunnen worden. Deze knoppen zijn van zo’n grootte dat deze door kleine kinderhandjes vanaf 1 jaar en ouder goed vast te pakken zijn. Hoe bewuster het kindje wordt van het vastpakken en bewegen van de knoppen, hoe meer de oog-handcoördinatie en fijne motoriek wordt geoefend. Zo is een motoriekbord niet alleen leuk speelgoed, maar stimuleert het ook de ontwikkeling van het kindje. Ideaal speelgoed dus voor op de kinderopvang.

Motoriekborden zijn er in verschillende vormen, maten en afbeeldingen. Je vindt onze collectie houten motoriekborden hier.

Magneetspel boomlabyrint voor kinderopvang

Het magneetspel boomlabyrint is ook een aanrader en regelmatig besteld door kinderdagverblijven.

Het bord is geschikt om mee te spelen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is de bedoeling dat met het stokje dat met een touwtje vastzit aan het bord, de balletjes door het labyrint worden gehaald. Door de afbeelding op het bord kan er met de balletjes en het magneetstokje gespeeld worden en kunnen de balletjes naar hartenlust per kleur worden verzameld of zich over het bord verplaatsen. Met een beetje fantasie veranderen de witte balletjes in eieren en worden de eieren naar het vogelnest verplaatst. Of worden de rode balletjes appels in de mand en de gele balletjes rijpe peren aan de boom.

Dit magneetspel stimuleert de fijne motoriek en concentratie. Door het stokje waar een magneetje in zit en welke nodig is om de magnetische balletjes te verplaatsen wordt de pengreep geoefend en daarmee dus de fijne motoriek.

Dit magneetspel is er in twee varianten, boomlabyrint en stadslabyrint.

Houten keukentje voor de kinderopvang en gastouder

Houten keukentje voor kinderopvang

Rollenspellen en de vrije loop laten van de fantasie van kinderen zijn belangrijke aspecten en voor kinderen vanaf zo’n 3 jaar dagelijkse kost. Een houten keukentje zie je onder andere om deze redenen in veel kinderdagverblijven, bij gastouders en de opvang.

Het houten keukentje is uit te breiden met veel ander speelgoed, denk aan snijfruit en groente met klittenband, een kassa, een koffiezetapparaat en meer. Op deze manier is het houten keukentje niet alleen een keuken, maar in no-time ook een restaurant of winkel.

Ideaal voor groepen met verschillende leeftijden. Voor ieder is er iets in en om de keuken te vinden dat leuk is om mee te spelen en herkenbaar is van thuis.

Werk jij bij een kinderdagverblijf of ben je gastouder? We zijn benieuwd of jij genoemde spellen al kent.

Mocht je op zoek zijn naar spelletjes voor 2+ die net hun eerste spelletjes gaan spelen en die je vanaf 2 spelers kunt spelen en die maximaal 10 minuten duren, we hebben daar een hele stapel van in ons assortiment. Net als het bekende Haba Boomgaardspel en vingerverf op natuurlijke basis van ökoNORM.
Je vindt de Haba-spellen hier en de vingerverf hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.speelgoedwinkeldaantje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 68 reviews.
Scroll naar boven