Cadeau ideeën voor een meisje van 2 jaar

Cadeau meisje 2 jaar

Cadeau ideeën voor een meisje van 2 jaar

We hebben de leukste cadeau’s voor een meisje van 2 jaar voor je op een rij gezet in deze blog.

Wat is een leuk cadeau voor een 2 jarig meisje?

Twee-jarige kinderen zitten in de ‘peuter-puberteit’. Een fase waarin het alle kanten op gaat met ontdekken, rustig een boekje lezen, wild spelen en zoveel meer. 

Op deze leeftijd staat de verdere de ontwikkeling van de motoriek en ander bewegingen centraal. Spelen in de zandbak met speelgoed is daarom een goed idee en zal gewaardeerd worden als je dat cadeau geeft aan de 2 jarige. 

Daarnaast is 2 jaar de leeftijd waarop peuters spelregels begrijpen en spelletjes beter kunnen uitvoeren, vanwege de ontwikkelde grove en fijne motoriek. Denk aan ‘op je beurt wachten’ en kleuren en vormen onderscheiden. Spelletjes zijn voor 2 jarige meisjes heel leuk om spelenderwijs kleuren en vormen te leren en op een rustige manier samen bezig te zijn. 

Spelletjes en puzzels voor een 2 jarig meisje:

Samen op pad

Logeren, naar het kdv en samen op pad zijn natuurlijk altijd een goed idee! Deze leuke rugzakken passen daarbij. De rugzakken zijn van het Duitse merk Affenzahn en zijn deels van gerecyclede PET-flessen gemaakt. De tassen zijn er in twee formaten: 8 liter en 8 liter. In de kleine van 4 liter past genoeg. Denk aan drinken, wat lekkers, wat om te spelen en schoon setje kleding. Of zwemkleding, een kleine handdoek en wat wat lekkers.

Houten keukentjes, poppenwagens en poppenwiegjes

Heerlijk thuis rommelen met zorgen voor poppen, dekentjes, helpen in de keuken? 

Houten keukentjes en winkeltjes met toebehoren als kassa’s, mixers, koffiezetapparaten worden over het algemeen aanbevolen voor 3 jarigen. Maar geen kind is hetzelfde, dus is het meisje van 2 jaar toe aan een stap verder en meer uitdaging in het spelen dan zijn dit aanraders om cadeau te doen.
Scroll naar top