Cadeau-ideeën voor een 3-jarige jongen

Cadeautips jongen 3 jaar

Gisteren kreeg ik een vraag van een klant. Nu krijg ik vaker vragen, maar de vragen waarbij ik mag meedenken over wat een geschikt en leuk cadeau is om cadeau te geven zijn de leukste 🙂 De vraag van gisteren was er een in die categorie. “Binnenkort wordt een zoontje van een vriendin 3 jaar. Wat is leuk om te geven?”. Tja, wat geef je dan? Wat zijn cadeau-ideeën voor een 3 jarige jongen? Waar kan je mee aankomen? Wat spreekt een driejarige aan, wat is geschikt voor die leeftijd, welk kado wordt niet binnen een dag aan de kant gelegd en bovendien: wat past in je budget.

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk voor elke verjaardag van een 3 jarige jongen van toepassing, vandaar dat ik mijn tips graag met je deel via deze blog.

Cadeau-ideeën voor een 3 jarige jongen

10 cadeautips voor een 3 jarige jongen

Leuke cadeau’s voor elk budget én waar je indruk mee maakt:

 • Vliegtuigen, auto’s, boten… Het blijft leuk. Ook voor een driejarige die al een scala aan voertuigen in z’n bezit heeft. Dit watervliegtuig uit de GreenToys collectie (19,95) is zeker met de zomer op komst ideaal. In bad, in het zwembad, in het badje in de tuin, op het strand: deze is favoriet in het water én op het droge! Bovendien leuk voor doerakken die niet stil kunnen zitten en speelgoed nodig hebben dat tegen een stootje kan. Daarnaast makkelijk schoon te houden, in vrolijk geel/groen én duurzaam geproduceerd.
 • Nog meer auto’s! Maar dan in magneten-variant. Deze magnetische box met voertuigen (25,50) is handig voor onderweg, in de auto/trein/vliegtuig voor lange en korte ritten. Verzin een verhaal en beeld het met de magneten uit op de box. Hiermee heeft het kind gegarandeerd uren speelplezier. De box bevat 80 magneten van goede kwaliteit met mooie afbeeldingen.
 • Ook handig voor in de auto of een momentje op de bank: dit behendigheidsspel met lieve monstertjes (17,50). Lukt het om de rust te bewaren en de balletjes weer als tandjes aan de monstertjes terug te geven? Dit spel speel je alleen en is ook geschikt om stiekem de motoriek te oefenen.
 • Leuk voor buiten: glitter stoepkrijt (4,50). Een cadeautje waar iedereen raad mee weet en lekker z’n creativiteit de vrije loop kan laten. Zeker als het lekker buiten-speel-weer is!
 • Een echte klusser of klusjesman in spe? Deze toolbelt (24,99) van Plan Toys is hartstikke duurzaam, van kwaliteit en kan tegen een stootje. Wat is gaver dan om papa of opa te helpen met de klusjes in huis? Niets ;). Daarom is deze toolbelt een topper van een cadeau!
 • Toe aan een nieuwe rugzak, want kleine jongens worden groot? Bekijk dan eens de collectie van Affenzahn. Een Duits merk met stevige rugzakken, welke deels van PET-flessen zijn gemaakt. De rugtassen hebben onder andere reflectoren, geheime opbergvakjes en een goede pasvorm. Daarnaast genoeg ruimte om alles mee te nemen voor een logeerpartij, naar het kinderdagverblijf en voor volgend jaar als de kleine vriend naar school gaat.

  De rugzakken zijn er in kleine variant (geschikt is voor 1-3 jarigen) en grote variant. Ik raad aan om voor 3-jarigen die toe zijn aan een nieuwe rugzak naar de grote varianten (49,90) te kijken, zoals deze Danny Draak. Deze zijn geschikt voor kinderen van 3-5 jaar. De rugzakken zijn echte kwaliteitsrugzakken. Ze gaan een tijd mee, kunnen wat hebben en zijn daardoor ook geschikt om volgend jaar mee naar de basisschool te nemen. Deze rugzakken zijn een duurzaam cadeau en worden lange tijd gebruikt vanwege de leukheid en kwaliteit.

PS: Meer weten over de rugzakken van Affenzahn? Klik dan hier.

Ben je op zoek naar een kado voor een rustige 3 jarige jongen? Dan zijn spelletjes leuk om cadeau te doen aan de jarige.

Een paar tips:

 • Het kaartspel van het bekende Boomgaardje van Haba (7,50). Dit spel speel je met 1-6 spelers en is geschikt voor 3-6 jarigen.

  Meer weten? Lees hier verder op de productpagina.

 • Draak Dondertand (12,50): een draak die helemaal niet zo eng is en hulp nodig heeft bij het verzamelen van de vuurkristallen. Het gaat niet om de snelste zijn, maar diegene met de meeste kristallen aan het eind van het spel wint. Om samen te spelen.
 • Net bekend met cijfers en smaakt dat naar meer? Bij Getallendino gaat het erom dat bij elk getal de bijpassende hoeveelheid gevonden wordt. Het minispelletje Getallendino (6,50) is leuk om samen te spelen en elk spel duurt zo’n 10 minuten.

  PS: er zijn nog meer minispelletjes die leuk zijn voor 3 jarigen. Je vindt de mini-spelletjes hier.

 • Outekache (23,95) is een observatiespel. 100 kaartjes en 100 stukjes met daarop afbeeldingen. Vind zo snel mogelijk datgene wat op je kaartje staat en win het spel. Observeren en op tijd in actie komen is waar het hier om gaat. Je kunt dit spel uiteraard zo druk en hectisch maken als je zelf wilt, maar kan ook rustig gespeeld worden. Dit ligt uiteraard ook aan de energie van de spelers.
 • Nog geen blokken in huis om hoge torens mee te bouwen? Dan is deze set van El Nan een must (20,95). Met stickers van superhelden of robots (4,95) worden deze houten figuren nog leuker!

Dit is ‘m dan. Een behoorlijke lijst met stiekem wel 11 cadeau tips en cadeau-ideeën voor een 3 jarige jongen!

Natuurlijk is de ene driejarige de ander niet. De een loopt voor met z’n ontwikkeling, de ander niet. De een heeft al een berg met speelgoed, de ander enkel het nodige… Kijk naar wat jij denkt dat bij het kind past. Geen idee? Vraag de ouders waar zij of het kind behoefte aan heeft.

Vind jij het leuk om speelgoed te geven dat goed is voor de ontwikkeling van het kind of om bijvoorbeeld samen te kunnen spelen? Je kan altijd bij de ouders checken of een spel dat de motoriek beoefent wellicht de voorkeur heeft (en echt nuttig is) of dat een wat moeilijker spel met meer uitdaging past als aanvulling op het assortiment speelgoed dat al in de kast ligt. Het zou zonde zijn als je een gaaf en kwaliteit cadeau geeft, maar dit achter in de kast verdwijnt. Doe je voordeel met bovenstaande tips :).

Heb je geen idee en heb je juist wel of geen richting mee gekregen van de ouders? Mail me gerust met je vraag, ik zoek graag met je mee naar het leukste cadeau om te geven!

Groetjes, Daniëlle
info@speelgoedwinkeldaantje.nl

Scroll naar top